Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje padaugės pigesnių automobilių stovėjimo vietų

2013-06-12 17:54
Klaipėdoje padaugės pigesnių automobilių stovėjimo vietų
Klaipėdoje padaugės pigesnių automobilių stovėjimo vietų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pilies tilto remontas pakoreguos ir rinkliavos už automobilių stovėjimo tvarką. Numatoma, jog miesto centre atsiras daugiau vietų, kur už mašinų stovėjimą bus galima mokėti pigiau.

„Dabartinėje geltonojoje zonoje gali atsirasti daugiau mėlynos spalvos“, - teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Jis kalbėjo apie tai, jog miesto centre, kuriame už valandą automobilio stovėjimo reikia mokėti du litus, gali atsirasti daugiau mėlynųjų zonų, kur du litus reikia mokėti už keturių valandų stovėjimą.

„Taip vairuotojai, kurie atvažiuoja iš šiaurinės miesto pusės, bus skatinami savo automobilius palikti šiaurinėje miesto dalyje – iki Biržos tilto“, - aiškino G.Neniškis.

Priežastis – nuo spalio kapitaliniam remontui ketinama uždaryti Pilies tiltą, todėl baiminasi, jog tiesiog bus sunku susidoroti su automobilių srautais, traukiančiais per Biržos tiltą ir Tiltų gatve.

„Geltonojoje zonoje vietų, kur pigiau bus galima statyti automobilius, gali atsirasti ne tik aikštelėse, bet ir kai kuriose gatvėse“, - informavo „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovas.

Šiuo metu vietas, kur vairuotojai geltonojoje zonoje galėtų pigiau palikti automobilius, analizuoja speciali darbo grupė.

Gyventojams gera žinia ir ta, kad jau netrukus maždaug 20-yje vietų, kurios yra apmokestintoje teritorijoje, atsiras ženklai, informuojantys, kad prie valdiškų įstaigų valandą bus galima stovėti nemokamai. Prie medicinos įstaigos nemokamai bus leidžiama stovėti dvi valandas. Tokių valdiškų įstaigų apmokestintoje zonoje yra 21.

„Tačiau vairuotojai neturėtų pamiršti, jog kai pastatys automobilį, už lango jie privalo užkišti lapelį, kuriame parašyta, kada mašina buvo palikta. Tikrai kontroliuosime, ar nepiktnaudžiaujama tokia galimybe nemokamai statyti automobilius“, - pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Šiemet per 4 mėnesius rinkliavos už automobilių stovėjimą surinkta 865 tūkst. litų – apie 10 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Rinkliavos surinkta daugiau, nes žmonės esą mielai naudojasi vadinamuoju užmaršumo mokesčiu. Jo nesumoka, o ginčytis yra linkę tik trečdalis už automobilių stovėjimą nesusimokėjusių ir pranešimą apie tai gavusių vairuotojų.

Iš jau surinktų pinigų 500 tūkst. litų bus skirti lopyti apmokestintoje teritorijoje esančius kiemus. „Kadangi už stovėjimą kiemuose taip pat reikia mokėti, tai jų remontas yra savotiška grąža gyventojams“, - teigė R.Mockus.

Šiuo metu jau sutvarkyti M.Mažvydo alėjoje ir Tilžės g. 15 esantys kiemai.

Artimiausiu metu darbininkai kiemus pradės tvarkyti Šaulių g. 23A, S.Daukanto g. 33, Galinio Pylimo g. 18-21, Didžiojo Vandens ir Tiltų gatvėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų