Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos abiturientai staigmenų nepateikė

2014-03-26 11:38
Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos moksleiviai jau pasirinko egzaminus, kuriuos laikys per brandos sesiją. Kandidatų pasirinkimai rodo, kad valstybinių brandos egzaminų tendencijos uostamiestyje iš esmės nesikeičia.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Rūtos Rimkuvienės teigimu, šiais metais uostamiestyje kartu su profesinėmis mokyklomis egzaminus laikys 2 414 abiturientų.

"Tie patys populiariausi egzaminai išlieka jau kelerius metus. Be privalomojo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, kurio metu jėgas išbandys 1 194 jaunuoliai, šiais metais didžiausio dėmesio ir vėl susilaukė valstybinis anglų kalbos išbandymas. Jį pasirinko 1161 moksleivis", – informavo R.Rimkuvienė.

Pasak jos, kiti skaičiai staigmenų taip pat neatnešė: valstybinį istorijos egzaminą Klaipėdoje laikys 900, matematikos – 788, biologijos – 513, geografijos – 346, fizikos – 217, chemijos – 191, informacinių technologijų – 133, o rusų kalbos – 75 moksleiviai.

"Šiais metais galime pastebėti, kad akivaizdžiai sumažėjo vokiečių kalbos egzaminą pasirinkusiųjų skaičius. Jų – tik 22. Tiesa, kelerius metus mokiniai nesirinko prancūzų kalbos, o šiemet minėtą valstybinį egzaminą laikys du kandidatai – po vieną mokinį iš Vytauto Didžiojo ir "Ąžuolyno" gimnazijų", – teigė vyriausioji specialistė.

Anot jos, mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros išbandymą laikyti rinkosi 1191, menų – 210, technologijų – 625, gimtosios rusų kalbos –75, o muzikologijos – 22 klaipėdiečiai.

Šiais metais mokiniai privalo išlaikyti du brandos egzaminus. Vienas iš jų – privalomas valstybinis ar mokyklinis lietuvių kalbos ir literatūros.

Antrąjį moksleiviai galėjo laisvai pasirinkti iš valstybinių matematikos, istorijos, biologijos, geografijos, chemijos, fizikos, informacinių technologijų, užsienio kalbų (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių,) arba mokyklinių gimtųjų kalbų (baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių), menų, muzikologijos ir technologijų egzaminų.

Iš viso jaunuoliai galėjo rinktis laikyti ne daugiau kaip šešis egzaminus, o iš viso laikyti ne daugiau kaip septynis.
Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, visoje Lietuvoje prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 38 562 kandidatai. Tai – 1418 kandidatais mažiau nei praėjusiais metais.

Nacionalinio egzaminų centro specialistai informavo, kad 2014 m. vienas kandidatas vidutiniškai pasirinko laikyti apie 3,38, o 2013 m. – 3,25 egzamino. Akivaizdu, kad šiais metais šis rodiklis padidėjo. Analizuojant didžiųjų miestų ir rajonų mokinių pasirinkimus, matyti, kad rajonų mokiniai renkasi daugiau egzaminų.

Jau balandžio mėnesio trečią savaitę mokyklose bus vykdomos kalbų įskaitos. Pirmasis pagrindinės sesijos valstybinis brandos egzaminas – prancūzų kalbos – vyks gegužės 3 d.

Pagrindinės sesijos paskutinis valstybinis brandos egzaminas – geografija – vyks birželio 18 d.

Visi užsienio kalbų egzaminai vyks gegužės šeštadieniais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų