Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos apskrityje – du nauji aplinkkeliai

2011-03-07 14:32
Klaipėdos apskrityje – du nauji aplinkkeliai
Klaipėdos apskrityje – du nauji aplinkkeliai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Saugant miestus nuo tranzitinio transporto srautų, šiais metais Klaipėdos apskrityje numatoma pradėti tiesti du naujus aplinkkelius – Priekulės ir Palangos.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis sako, jog nutiesus aplinkkelius miestuose turėtų pagerėti eismo sauga, sumažės transporto spūstys, triukšmas ir oro tarša. Aplenkiant miestus bus galima važiuoti greičiau,  bus sudarytos geresnės sąlygos verslui, krovinių vežėjams.

Pusiaukelėje tarp Klaipėdos ir Šilutės esančią Priekulę kerta intensyvaus eismo kelias Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, šiuo keliu taip pat važiuoja krovininis transportas tarp Klaipėdos ir Kaliningrado srities. Šiuo metu kelio ruožas ties Priekule yra vienas problemiškiausių: kelias eina siauromis miestelio gatvėmis, transporto srautas kelia triukšmą ir oro taršą, eismas nesaugus. Situaciją iš esmės pakeis apie 11 km ilgio aplinkkelis, kuris aplenks Priekulę iš rytinės pusės ir bus daugiau kaip kilometrą nutolęs nuo miestelio ribų. Šiais metais bus pradėtas tiesti pirmasis šio aplinkkelio etapas – 6,5 km ilgio ruožas.

Naujas aplinkkelis apjuos ir pajūrio kurortą Palangą. Šiemet pradedamas tiesti 8,3 km ilgio Palangos aplinkkelis bus magistralinio kelio Klaipėda–Liepoja dalis. Nuo kurortinio miesto jis nukreips tranzitinį transportą, važiuojantį Liepojos, Klaipėdos ir Šiaulių kryptimis. Tai padės išvengti spūsčių, dėl intensyvaus eismo susidarančių Palangos miesto Klaipėdos plento ir Kretingos gatvėse. Aplinkkelis pagerins eismo sąlygas ir saugą, padės mažinti oro taršą.

Visi darbai, išskyrus Palangos aplinkkelį, bus vykdomi panaudojant 2007–2013 m. laikotarpio Europos Sąjungos struktūrinę paramą. Palangos aplinkkelis bus tiesiamas viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės būdu, jo tiesimo ir priežiūros bei remonto išlaidas per 25 metus padengs valstybė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų