Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos arenos valdytojai – be pinigų?

2009-10-19 07:59
Klaipėdos arenos valdytojai – be pinigų?
Klaipėdos arenos valdytojai – be pinigų? / Klaipėdos arenos vizualizacija

Potencialius Klaipėdos naujosios arenos valdytojus prislėgė finansiniai sunkumai. Tačiau uostamiesčio valdžios tai kol kas nedomina.

Pinigų nebegrąžina

Vėl sustabdytas pinigų už bilietus į neįvykusį grupės „Depeche Mode“ grąžinimas dvelkia ir rimtesnėmis problemomis. Šį koncertą organizavusi kompanija „Makroconcert“ sykiu su bendrove „Bilietai LT“ yra realiausi pretendentai valdyti Klaipėdos areną.

Nors pinigai už neįvykusį koncertą buvo pradėti grąžinti nuo liepos 1 dienos, o juos įsigiję žmonės savo litus turėjo atgauti per kelis mėnesius, tačiau dar maždaug 6 tūkst. žmonių pinigų iki šiol nesulaukė.

Priežastis – kompanijos „Makroconcert“ finansiniai sunkumai. Dėl jų įmonė ir sustabdė pinigų grąžinimą. Teigiama, kad žmonės bilietus atiduoti ir atgauti už juos sumokėtus pinigus vėl galės nuo spalio 30 dienos ir pinigai neva bus grąžinami neribojamą laiką.

„Mes išties buvome susidūrę su finansiniais sunkumais. Liepą ir rugpjūtį beveik neorganizavome renginių, nes žmonės atostogauja, išvažiuoja iš Lietuvos, todėl neturėjome pakankamai apyvartinių lėšų. Tačiau spalio pradžioje vėl pradėjome kviesti į renginius, taigi nuo spalio 30 dienos žmonėms imsimės grąžinti pinigus“, – teigė „Makroconcert“ komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis.

Kaina – 853 tūkst. litų

Bendrovių „Bilietai LT“ ir „Makroconcert“ konsorciumo pasiūlymas buvo pripažintas geriausiu uostamiesčio savivaldybės skelbtame Klaipėdos arenos valdytojo konkurse.

Šis konsorciumas neprašė koncesijos mokesčio. Jo iš savivaldybės nereikalavo ir bendrovė „Seven Entertainment“, tačiau ji iš konkurso pašalinta, nes esą pateikė netinkamą valdymo organų sprendimą teikti pasiūlymą konkursui. Be pašalintos bendrovės, konkurse taip pat dalyvavo ir kompanija „Muzikos ekspresas“. Tačiau ji iš savivaldybės prašo, kad už arenos valdymą jai būtų sumokėti 853 tūkst. litų.

Jei dėl finansinių problemų iš konkurso pasitrauktų jau beveik nugalėtoju paskelbtas konsorciumas, savivaldybė finansiškai nukentėtų. Mat ji pati iš konkurso pašalino bendrovę „Seven Entertainment“, kuri neprašė pinigų, o pasiliko kompaniją, kuriai reikėtų suploti nemenką sumą.

Savivaldybė nesidomi

Pasiteiravus, ar savivaldybei žinoma apie potencialų arenos valdytojo konkurso nugalėtoją kamuojančias finansines problemas, Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė teigė tokių pranešimų nemačiusi ir nesidomėjusi. „Konkursas kol kas sustabdytas, nes vyksta teismai. Todėl jokių žingsnių tikrinti kitus konkursantus nesiėmėme“, – teigė vicemerė.

Paklaustas, ar finansiniai sunkumai „Bilietai LT“ ir „Makroconcert“ konsorciumui nesutrukdys valdyti Klaipėdos arenos, jei vis dėlto pavyks su savivaldybe pasirašyti koncesijos sutartį, A.Gelžinis tikino, jog piniginių problemų buvo kilę tik todėl, kad reikėjo grąžinti pinigus už neįvykusį koncertą. Todėl esą finansiniai sunkumai netrukus bus išspręsti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų