Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos biudžetas kol kas renkamas sėkmingai

2010-03-22 05:00
Klaipėdos biudžetas kol kas renkamas sėkmingai
Klaipėdos biudžetas kol kas renkamas sėkmingai / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Nors sunkmečio pabaiga dar nėra prognozuojama, į uostamiesčio biudžetą šiemet surinkta daugiau pinigų nei buvo planuota.

„Dviejų mėnesių rezultatai išties džiugina ir nuteikia optimistiškai. Tik neaišku, ar tokia tendencija išliks ilgai“, - pernelyg džiaugtis sau tarsi draudė Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Dviejų šių metų mėnesių miesto biudžeto įvykdymo planas – 102,5 proc.

Gyventojų pajamų mokesčio surinkta net 15 proc. daugiau nei planuota, tačiau beveik milijonu litų mažiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Optimizmą skatina tai, jog miesto politikai šiemet suplanavo surinkti kur kas mažiau pinigų nei pernai – 341 mln. litų. Praėjusių metų patvirtintas pirminis miesto biudžetas siekia 395 mln. litų.

Kol kas prasčiausiai sekasi rinkti nekilnojamojo turto mokestį, bet, anot mero, to ir reikėjo tikėtis.

„Norėtųsi, kad tokios geros biudžeto rinkimo tendencijos išliktų kuo ilgiau. Panašu, kad taip ir yra“, - sakė R.Taraškevičius.

Miesto biudžetą papildyti gali ir tai, jog Vyriausybė savivaldybės rengiasi grąžinti skolas. Jos susidarė todėl, kad savivaldybės pernai į savo iždus surinko kur kas mažiau pinigų nei buvo numačiusi Vyriausybė. Pagal įstatymus, savivaldybėms iš valstybės biudžeto turi būti grąžintos planuotos, bet nesurinktos pajamos.

Visoms savivaldybėms iš valstybės biudžeto turi būti sugrąžinta 224 mln. litų. Iš jų Klaipėdos dalis – apie 3 mln. 240 tūkst. litų.

„Jei gausime šiuos pinigus, juos panaudosime probleminėms situacijoms spręsti“, - tvirtino R.Taraškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų