Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos gyventojai patys kiemuose kas sniegą

2012-02-15 05:00
Klaipėdos gyventojai patys kiemuose kas sniegą
Klaipėdos gyventojai patys kiemuose kas sniegą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kai kurių daugiabučių namų gyventojai ant savo laiptinių durų jau rado skelbimus, kviečiančius į talką – nuo sniego vaduoti kiemus.

„Pasiimkite kastuvus, kitas priemones ir draugiškai išsivalykime kiemą, nes jis mūsų visų“, – skelbimais klaipėdiečius ragino daugiabučių namų administratoriai.

Bendrovės „Vitės valdos“ komercijos direktorius Jevgenijus Sakovskis neslėpė, jog tikrai tikisi gyventojų pagalbos.

„Pagrindinė problema yra bet kaip pastatyti automobiliai. Technika negali privažiuoti ir tinkamai išvalyti kiemo. Todėl žmones ir kviečiame į talką, raginame numatytomis valandomis iš kiemo išvaryti mašinas, kad visi kartu galėtume iškuopti sniegą“, – teigė J.Sakovskis.

Jis taip pat tvirtino, jog be gyventojų pagalbos valant kiemus nepavyks išsiversti ir dėl to, jog savivaldybė sumažino finansavimą šiems darbams.

Šešias namų valdas administruojančios bendrovės „City Service“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys tikino, jog gyventojų į talkas bent kol kas neketina kviesti.

„Patys susitvarkome ir susitvarkysime, pasisamdėme nemažai technikos. Be to, juk katastrofiškai ir neprisnigo, tad žmonių į pagalbą kviesti tikrai dar nereikia“, – teigė M.Genys.

Jis tvirtino pats apvažiavęs nemažai kiemų ir įvertino, kad situacija juose nėra prasta – visi jie išvažiuojami.

„Dabar daugiausia dėmesio skiriame privažiavimams prie atliekų konteinerių, svarbu, kad jie būtų nuvalyti ir šiukšlių vežėjams nekiltų problemų“, – teigė M.Genys.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, daugiabučių namų administratoriai privalo užtikrinti, kad kiemai būtų valomi du kartus per savaitę, o jei sninga – kasdien.

„Namų valdoms finansavimą kiemų priežiūrai sumažinome 10 proc. Gal dėl to administratoriai ir kviečia gyventojus į talkas. Tačiau žmonių tikrai negalima prievartauti. Savivaldybė stengiasi suteikti tik patogumus, aišku, tiek, kiek leidžia biudžetas“, – tvirtino L.Dūda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų