Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos istorijos pėdsakai įamžinti parodoje

2010-09-17 09:13
Klaipėdos istorijos pėdsakai įamžinti parodoje
Klaipėdos istorijos pėdsakai įamžinti parodoje / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos koncertų salė turės kuo vilioti ne tik muzikos, bet ir miesto istorijos gerbėjus. Ketvirtadienį čia atidaryta ekspozicija, atskleidžianti šio pastato metamorfozes, vykusias per pusantro šimto metų.

Klaipėdos koncertų salės pastatas mena ne vieną amžių ir turi senas kultūrinio gyvenimo tradicijas, nors jame ilgą laiką savo veiklą vykdė toli gražu ne meninės sielos organizacijos.

1841 m. lapkričio 29 d. Klaipėdos miesto šaulių organizacija įsigijo sklypą, kuriame įsirengė šaudyklą, 1856 m. pastatė organizacijos būstinę.

1876 m. rekonstravus pastatą buvo įrengta didžiausia miesto salė, tapusi vienu svarbiausiu kultūros židinių. Čia skambėjo chorinė, klasikinė, liaudies muzika, būdavo statomi spektakliai, atvykdavo gastrolių žymiausi atlikėjai iš viso pasaulio, vykdavo įvairiausi miestiečių kultūriniai renginiai.

Sovietmečiu Šaulių namai buvo paversti Karininkų namais. 2004 m. gruodžio 23 d. atnaujinta koncertų salė atgimė naujam gyvenimui.

Ekspozicijos stenduose stengiamasi atskleisti svarbiausius istorinės raidos momentus. Istoriniai dokumentai, nuotraukos, plakatai leidžia teigti, kad Klaipėdos koncertų salė turi stiprų istorijos, tradicijų užnugarį, kuris yra svarbus ir įpareigojantis.

Ekspozicijoje panaudota istorinė medžiaga iš Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus rinkinių, Klaipėdos koncertų salės ir Žvejų rūmų archyvų, taip pat iš privačių asmenų: E.Bungardienės, S.Vasiljevos, N. Jankausko, V.Sadausko, L.Kuraitienės, A.Mažono archyvų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų