Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos muziejus nurungė gamta

2010-02-26 05:00
Klaipėdos muziejus nurungė gamta
Klaipėdos muziejus nurungė gamta / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdiečiai savo laisvalaikį dažniausiai leidžia gamtoje, nes jiems trūksta kokybiškesnių kultūrinių paslaugų.

Tai atskleidė savivaldybės Kultūros skyriaus atlikta kultūrinių paslaugų uostamiestyje vertinimo apklausa. Jos metu savo nuomonę atsakymais į anketoje pateiktus klausimus pareiškė 225 žmonės nuo 26 iki 55 metų. Didžioji dauguma jų – klaipėdiečiai.

43 proc. apklaustųjų savo laisvalaikį leidžia gamtoje ir tokiu poilsiu yra patenkinti. Dauguma respondentų nurodė, kad miesto kultūrinis gyvenimas juos tenkina tik iš dalies.

Be to, apklausa atskleidė, kad kultūrinėms paslaugoms klaipėdiečiai išleidžia labai mažai pinigų. Iki 50 litų per mėnesį skiriama kinui, koncertams ir spektakliams, o pinigų visai neišleidžiama parodoms ir muziejuose vykstantiems edukaciniams užsiėmimams.

Paklausti, ar Klaipėdoje pakanka kultūros įstaigų, klaipėdiečiai atsakė, jog iš dalies. Dauguma jų pabrėžė, kad labai trūksta Klaipėdos dramos teatro ir kultūros įstaigų vaikams.

Iš mieste esančių kultūros įstaigų gyventojai dažniausiai lankosi bibliotekose, kur kas rečiau – Klaipėdos koncertų salėje, o muziejuose – tik kartą per kelerius metus.

Įstaigas klaipėdiečiai aplenkia todėl, kad, respondentų teigimu, jose yra skurdus paslaugų spektras ir per brangūs bilietai.

Labai gerai klaipėdiečiai įvertino bibliotekas, Klaipėdos koncertų salę, Lietuvos jūrų muziejų ir kino teatrą „Cinamom“. Kitos įstaigos susilaukė kuklesnių vertinimų.

Paprašyti išvardyti įdomiausius pastarųjų metų renginius, gyventojai vieningai parašė, jog tai – „Europiada“, regata „The Tall Ships‘ Races“, Jūros šventė ir Klaipėdos Pilies džiazo festivalis. Būta tokių klaipėdiečių, kurie ragino organizuoti mažiau, bet kokybiškesnių masinių renginių.

Anketoje taip pat buvo klausiama klaipėdiečių nuomonės apie senamiestį. Žmonės nurodė, kad jis atgimtų, jei būtų daugiau renginių ir mažesnės kainos kavinėse.

„Apklausos tikslas buvo išanalizuoti ir sužinoti, kokias kultūrines paslaugas klaipėdiečiai vertina, kurias įstaigas lanko, su kokiomis problemomis susiduria. Turime apklausos rezultatus ir jais dirbdami vadovausimės“, – teigė Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė.

Jos tikinimu, vienas aktualiausių klausimų – informacijos apie kultūrines paslaugas sklaida.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų