Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos pareigūnai primena – eiti į mišką grybauti reikia atsakingai pasirengus

2024-08-26 10:01 diena.lt inf.

Prasidedant grybavimo sezonui kasmet padaugėja pranešimų apie dingusius asmenis. Policijos pareigūnai visada pasirengę padėti ieškoti pasiklydusiųjų, tačiau primena, kad į mišką eiti reikėtų atsakingai pasirengus.

E. Zagrebnevo / BNS nuotr.

Pirmiausia, prieš einant į mišką, pareigūnai pataria aiškiai ir kuo tiksliau informuoti artimuosius, kur ir kiek laiko planuojate grybauti. Mobilusis telefonas turėtų būti pilnai įkrautas – pagal mobiliojo ryšio bokštų fiksuojamą signalą policija gali nustatyti preliminarią jūsų buvimo vietą. Patariama rengtis ryškių spalvų drabužiais –  taip žmogų lengviau pastebėti ir vaikštant miške, ir žvalgant iš oro. Tam puikiai tinka ir ryškios, šviesą atspindinčios liemenės, kurias visi privalome turėti automobiliuose. Iš aplinkos išskiriančiu elementu gali tapti ir ryškus kibiras ar krepšys miško gėrybėms.

Pasiklydus patariama būti kuo atviresnėje vietoje, turėti švilpuką, prožektorių, žibintuvėlį, ar degtukų. Žmonių ieškančiuose sraigtasparniuose  yra sumontuotos kameros, padedančios aptikti šilumą skleidžiančius objektus, pilotai naudoja naktinio matymo akinius, todėl mažiausias šviesos šaltinis paiešką gali labai palengvinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų