Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos policijos pareigūnai: dingusių žmonių likimai - skirtingi

2013-06-19 20:00
Klaipėdos policijos pareigūnai: dingusių žmonių likimai - skirtingi
Klaipėdos policijos pareigūnai: dingusių žmonių likimai - skirtingi / Shutterstock nuotr.

Išgąstis dėl nežinia kur dingusio artimo žmogaus ne visada turi rimtą pagrindą. Nors didesnė dalis policijos ieškomų žmonių atsiranda gyvi, nežinios jausmą išgyvenę jų artimieji tokios patirties nelinkėtų niekam.

Jauni asmenys kur kas rečiau dingsta be pėdsako. Dažniausiai jie atsiranda gyvi ir sveiki.

Nutylėjo apie iškylą

Porą dienų jokios žinios iš draugo nesulaukę 17-mečio klaipėdiečio draugai ne juokais susirūpino. Jų baimę dėl bičiulio likimo sustiprino žinia, kad vaikinas neatėjo į treniruotę, nors netrukus turėjo važiuoti į varžybas. Skambučiai į jo mobiliojo ryšio telefoną bylojo, kad aparatas išsikrovęs.

Į kitą Lietuvos galą pas gimines išvažiavusi vaikino mama liejo ašaras ir maldavo sūnaus draugų kaip nors patekti į šeimos butą. Padedami policijos ir raktų specialisto jie įveikė šarvuotas duris, tačiau paauglio viduje nerado.

Visiems palengvėjo, nes atsirado viltis, kad vaikinas gyvas, tačiau nežinia iki kitos dienos kankino jo tėvus, būrį draugų, kaimynus bei giminaičius.

Po poros dienų paauglys grįžo namo ir nustebo, kad dėl jo buvo kilę tiek triukšmo. Pasirodo, užuot važiavęs į varžybas, niekam nieko nesakęs jis su klasės draugais išvyko į žygį.

Didžiausia bėda – aistra lošti

Tai viena iš daugybės laimingai pasibaigusių istorijų. Panašių į šią uostamiesčio policijos Asmenų paieškos poskyrio pareigūnai galėtų papasakoti daugybę.

Dar daugiau baimės dėl kito vaikino likimo turėję jo artimieji nebesitikėjo jo rasti gyvo. Mat išeidamas iš namų jaunuolis paliko atsisveikinimo laišką.

Vargu ar tokio laiško autorius bent įsivaizdavo, ką teko patirti jo tėvams.

Po kelių dienų parsiradęs namo jis nesijautė kaltas, o pokalbio su pareigūnais metu dar ir buvo įžūlus. Vaikinas tikino esąs ligonis – turįs priklausomybę nuo lošimo.

Bijojo prasitarti apie nesėkmes

Kitas jaunas klaipėdietis, jau kurį laiką gyvenantis Jungtinėje Karalystėje, pranešė tėvams grįžtąs namo ir jau esąs Lenkijoje. Po paskutinio skambučio praėjo nemažai laiko, tačiau namiškiai vaikino nesulaukė ir pradėjo nerimauti. Išsigandę, kad bus atsitikę kas nors bloga, tėvai kreipėsi į policiją.

Praėjo dar šiek tiek laiko, ir vaikinas atsiliepė telefonu. Paaiškėjo, kad apie kelionę namo jis melavo, o baimindamasis pasakyti tiesą nutraukė bendravimą su tėvais.

Šiuo metu Klaipėdos policijos Asmenų paieškos poskyrio pareigūnai turi porą tyrimų dėl nežinia kur esančių jaunų žmonių. Vienas jų dingo užsienyje.

Pareigūnai tikino, kad jauni asmenys kur kas rečiau dingsta be pėdsako. Dažniausiai jie atsiranda gyvi ir sveiki, bet jei tampa nelaimės ar nusikaltimo aukomis, jų kūnai retai ilgai nerandami.

Paslaptis išaiškėjo po 2 metų

Kur kas dažniau paslaptingomis aplinkybėmis dingsta pagyvenę žmonės. Kai kurių iš jų nepavyksta rasti, o jų mirtį apgaubia neišaiškinama paslaptis.

Prieš porą metų iš Dituvos sodų bendrijos į ligoninę buvo atgabenta 60-metė moteris. Ji buvo susižalojusi riešus. Suteikus pirmąją pagalbą pacientė nuvežta į ligoninę Bangų gatvėje, o iš čia išleista namo, nes medikams pasirodė, kad savižudybę ji tik imitavo.

Kur dingo iš gydymo įstaigos miesto centre išėjusi dituviškė, nežinota porą metų. Nors apie jos paieškas buvo ne kartą skelbta spaudoje, mačiusių ją neatsirado.

Kadangi moteris neturėjo nė cento, manyta, kad ji galėjo eiti pas Miško kvartale gyvenančią seserį pasiskolinti pinigų.

Pražuvėlės ieškojo didžiulės pareigūnų pajėgos, tačiau paslaptis išaiškėjo tik neseniai, kai Joniškės gatvėje krūmuose, už kurių yra tvora, buvo aptikti smarkiai suirę pasikorusio žmogaus palaikai.

Tik iš dantų bei neblogai išsilaikiusių rūbų galima spėti, kad tai veikiausiai 2011 m. ieškotos moters kūnas. Šį spėjimą turėtų patvirtinti arba paneigti DNR tyrimas.

Bocmano žvalgėsi mariose

Vis dar neaišku, kas atsitiko Rusijos laivo bocmanui Aleksejui Slepovui, kurio mūsų uoste pasigesta daugiau nei prieš tris mėnesius. Spėjama, kad kovo 8-ąją su Rusijos vėliava plaukiojančio laivo „Atlantika“ jūreiviai girtavo.

1947 m. gimusio šio laivo bocmano pasigesta po to, kai jis nuėjo į gretimą laivą.

Laivas stovėjo krantinėje netoli Šiaurės rago. Pareigūnai svarsto, gal vyras galėjo nukristi nuo tiltelio į vandenį. Narų bandymai rasti skenduolį buvo bevaisiai.

Dingusių žmonių ieškantys pareigūnai iš patirties spėja, kad skenduolis gali būti sumaitotas laivų sraigtų. Prieš daugokai metų panašiomis aplinkybėmis dingęs žmogus po daug laiko buvo atpažintas iš vieno kaulo ir rūbų draiskanų. Identifikuoti kūno liekanas pavyko pasitelkus DNR tyrimą.

Tebeieško moters kūno

Nors dauguma paslaptingai dingusių anksčiau ar vėliau surandami, kai kurie dingsta be jokio pėdsako. Pagrįstai manoma, kad kai kurie nepaaiškinamai nežinia kur dingę žmonės yra tapę nusikaltimo aukomis.

Pernai paskutinę liepos dieną iš darbo Giruliuose esančiame darželyje „Giliukas“ išėjo ir iki šiol nežinia kur yra 55 metų Lina Balčaitienė. Po poros mėnesių paieškų šios klaipėdietės dingimo istoriją narplioti ėmėsi smurtinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai.

Jie turi visiškai realią versiją, kas ir kaip atsikratė šios moters, tačiau kol kas nepavyksta rasti jos kūno bei įrodyti įtariamojo kaltės. Tikimasi, kad anksčiau ar vėliau tikroji tiesa išaiškės, o kaltininkas sulauks atpildo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų