Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos politikai dėl sutarties su Prancūzijos ambasada dar diskutuos

2024-01-20 03:00

Po viešumoje kilusio erzelio dėl Klaipėdoje pasikeitusios kultūros politikos prieš kitą savaitę vyksiantį miesto tarybos posėdį šie klausimai nagrinėti Kultūros, švietimo ir sporto komitete, kuriame patikinta, jog dėl miesto ir Prancūzijos ambasados sutarties perspektyvų iš esmės dar neapsispręsta.

Lina Šukytė-Korsakė
Lina Šukytė-Korsakė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmadienį būtent dėl sutarties su šia ambasada ir kitų aktualių kultūrinių reikalų į Klaipėdą ketina atvykti kultūros ministras Simonas Kairys.

O iki šio vizito vietos politikai paaiškinti tam tikrų niuansų į Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdį pakvietė už kultūros sritį atsakingą mero pavaduotoją Liną Šukytę-Korsakę.

„Sutartis tikrai nėra nutraukta, ji galioja iki vasario 24 d., o kai ateis vasario mėnuo, tada ir žiūrėsime, diskutuosime. Galutinio sprendimo dėl sutarties dar nėra. Turėsime susitikimą kitą savaitę su darbo grupe, diskutuosime ir žiūrėsime, tada bus aišku“, – kalbėjo L. Šukytė-Korsakė.

Pasiteiravus, ar Prancūzijos ambasada informuota apie sprendimą dėl tarpusavio sutarties perspektyvų, mero pavaduotoja patikino, kad tikrai bus informuota.

„Kalbant apie ryšius su Prancūzija, Klaipėda išties turėjo unikalius ryšius. Mokykloje, kurioje tuo metu teko direktoriauti, vykdavo frankofonijos dienos, ir net Prancūzijos ambasadorius apsilankė filmų aptarime, dalyvavo ir ekonomikos atašė. Tai neįtikėtinos reikšmės ir sudėtingo pradinio įdirbio projektas“, – pastebėjo Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narys Edmundas Kvederis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų