Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos rajone gyvenantiems mokytojams kompensuos kelionės išlaidas

2023-07-28 07:15

Klaipėdos miesto taryba pritarė sprendimui kompensuoti švietimo įstaigų pedagogų kelionės išlaidas.

Apmokės: Klaipėdos rajone gyvenantiems mokytojams nuo šiol apsimokės ieškotis darbo uostamiestyje, kelionės išlaidos bus kompensuojamos.
Apmokės: Klaipėdos rajone gyvenantiems mokytojams nuo šiol apsimokės ieškotis darbo uostamiestyje, kelionės išlaidos bus kompensuojamos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gauti kelionės išlaidų kompensaciją galės pedagogai, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra ne Klaipėdoje ir į darbą jie važinėja tolimesniu nei 15 kilometrų atstumu nuo nuolatinės gyvenamosios vietos iki švietimo įstaigos.

Tokiu sprendimu norima pritraukti mokytojų iš aplinkinių rajonų. Pavyzdžiui, Gargžduose gyvenančiam mokytojui jau apsimokėtų ieškotis darbo uostamiestyje, nes jam netektų iš savos kišenės mokėti už degalus ar autobuso bilietą.

Kelionės išlaidos gali būti kompensuojamos dviem būdais – pateikiant važiavimo viešuoju transportu vienkartinius ar mėnesinius bilietus arba bus kompensuojamos išlaidos, patiriamos vykstant į darbą ir iš darbo pedagogo šeimai priklausančiu automobiliu.

Jei mokytojas pakeistų gyvenamąją vietą, jis per tris darbo dienas privalo raštu informuoti ugdymo įstaigos vadovą, o įstaigos vadovas – savivaldybės merą.

Įstaigos vadovas, neviršydamas einamiesiems metams skirtų asignavimų iš savivaldybės biudžeto, gali kompensuoti kelionės išlaidas pedagogams, kurie pradėjo dirbti įstaigoje po rugsėjo 1 d., jeigu jie atitinka naująją tvarką.

Paaiškėjus, kad kelionės išlaidų kompensacija buvo skirta pateikus neteisingus duomenis, gautas kelionės išlaidų kompensavimo lėšas pedagogas privalo grąžinti arba jos išieškomos teisės aktų nustatyta tvarka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų