Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos rajono gyventojui - įtarimai manipuliavus draudimu

2012-03-20 10:22
Klaipėdos rajono gyventojui - įtarimai manipuliavus draudimu
Klaipėdos rajono gyventojui - įtarimai manipuliavus draudimu / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Įsitikinę, kad Klaipėdos rajone gyvenantis vyras neteisėtai gavo draudimo išmoką už neva pavogtą automobilį, pareigūnai pradėjo tyrimą ir sieks, kad kaltininkas ir jo bendrininkai būtų nubausti.

Pernai vasarą uostamiesčio Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnai gavo raštą iš draudimo bendrovės. Juo teirautasi apie neva 2011-ųjų sausį pavogtą prabangų automobilį „Mercedes Benz ML 400“.

Pareigūnus nustebino toks pranešimas, kadangi nieko panašaus jie nebuvo girdėję. Išklausę skambučius į Bendrąjį pagalbos centrą pareigūnai sužinojo, kad apie pavogtą mašiną skambinęs jos šeimininkas 1961 m. gimęs Juozas nekalbėjo.

Kaip teigiama oficialiame policijos pranešime, dar labiau pradėję domėtis policininkai įsitikino, kad mersedesas buvo išvairuotas į Rusiją, o jo šeimininkui vėliau automobilio rakteliai ir dokumentai grąžinti.

Draudimo bendrovė 2002 m. pagaminto automobilio savininkui sumokėjo 26 tūkst. litų.

Tyrimo metu nustatyta, kad įtariamajam talkino dar du bendrininkai. Tai 1980 m. gimęs Arūnas bei automobilių ir jų dalių prekyba besiverčiantis 1968 m. gimęs Eduardas. Dėl šių dviejų vyrų vaidmens darant nusikaltimą dar aiškinamasi.

Automobilio savininkui įteikti įtarimai dėl pranešimo apie žinomai nebūtą nusikaltimą, pasikėsinimo sukčiauti bei dokumentų suklastojimo.

Pagrindinis įtariamasis Juozas buvo sulaikytas tik trumpam laikui, nei jis, nei jo bendrininkais vadinami asmenys nesuimti.

Šiuo metu atliekamas tyrimas dėl kelių panašių sukčiavimo atvejų, kuriais įtariami du APGTS darbuotojai. Kol kas prokurorai apie šio tyrimo eigą nepraneša. Dviem paroms suimtų pareigūnų ilgesniam laikui suimti teismas neleido.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų