Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos rinkėjams – saldžios vilionės

2012-09-11 05:00
Klaipėdos rinkėjams – saldžios vilionės
Klaipėdos rinkėjams – saldžios vilionės / Vytauto Petriko nuotr.

Rinkimų į Seimą kampanijai įsibėgėjant, jau registruojami pirmieji klaipėdiečių skundai, kad kandidatai į parlamentą bando papirkti rinkėjus ar daro kitus pažeidimus.

Bandė privilioti vaikus

„Tikrai bjauru buvo žiūrėti, kaip po šventų Mišių prie altoriaus atsitūpęs Seimo narys Evaldas Jurkevičius vaikams dalijo saldainius ir dar kvietė jų močiutes ateiti vaišintis“, baisėjosi klaipėdietė Bronislava Žukauskienė.

Ji svarstė, jog Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje į Seimą antrai kadencijai mėginantis prasibrauti parlamentaras pasinaudojo susidariusia situacija.

„Prieš savaitę klebonas kvietė šį sekmadienį mamas, močiutes į bažnyčią atsivesti vaikus, nes apylinkės inspektorius turėjo nemokamai dalyti atšvaitus. Tai ir įvyko. Tačiau prie klebono ir pareigūno prisigretino ir E.Jurkevičius, kuris visiems dalijo saldainius. Ar tai nėra rinkėjų papirkinėjimas? Seimo narį bažnyčioje dabar pamačiau pirmą kartą per visą jo kadenciją“, – tvirtino pašnekovė.

Pats E.Jurkevičius jokio rinkėjų papirkinėjimo savo elgesyje neįžvelgė. „Saldainius daviau vaikams nuo trejų iki 12 metų, o jie juk negali balsuoti. Saldainių į bažnyčią atsinešiau, nes kaip kitaip priviliosi vaikus“, – aiškino seimūnas.

Jo elgesiu pasipiktinusi klaipėdietė rinkimų prievaizdams E.Jurkevičiaus neapskundė, nes tai esą tegul lieka jo sąžinės reikalu.

Paskundė dėl reklamos

Vyriausioji rinkimų komisija jau sulaukė vieno skundo iš Klaipėdos. Jame rinkėjų papirkinėjimu buvo apkaltinti liberalcentristai, rugsėjo 3-iąją M.Mažvydo alėjoje surengę akciją, kurios metu moksleiviams nemokamai dalijo tortą.

Rinkimų prievaizdai išaiškino, kad tai nėra rinkėjų papirkinėjimas, nes akcija yra tradicinė, be to, skirta moksleiviams, kurių dauguma – nepilnamečiai ir negali balsuoti.

„Iš Palangos žurnalistų sulaukiau paklausimo dėl šios akcijos, tačiau mūsų atsakymas toks pat, kaip ir Vyriausiosios rinkimų komisijos. Kitų raštiškų skundų dėl kandidatų elgesio dar nesame gavę, komisijos nariai tik tarpusavyje pasidalijo nuomonėmis, kas jiems nepatinka. Rekomenduosime kandidatams vengti visokių dviprasmiškų akcijų“, – teigė Pajūrio apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Vytautas Krutulis.

Vyriausioji rinkimų komisija iš uostamiesčio sulaukė dar vieno skundo – esą ant pastato prie Danės upės nelegaliai pakabinta kandidato Naglio Puteikio reklama. Rinkimų prievaizdai išsiaiškino, kad reklama legali – jai pakabinti gauti leidimai, sumokėta rinkliava.

Pasveikino su gimtadieniu

„Raštiškų skundų neturime, o gandų yra visokių, tačiau jų negalime įrodyti“, – sakė Baltijos apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Jolanta Limontienė.

Vyriausioji rinkimų komisija sulaukė skundo ir iš Klaipėdos rajono. Skunde nurodyta, kad Seimo narys Petras Gražulis vienai moteriai, kurios asmeniškai nepažįsta, bet ji gyvena toje apygardoje, kur kandidatuoja ir šis politikas, dovanojo gimtadienio proga rožę. Prie jos buvo prisegta kortelė, kurioje buvo parašytas sveikinimas ir parlamentaro vardas bei pavardė.

Komisija nusprendė tyrimo dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo nepradėti, nes rožė buvo viena, tad įvykis nereikšmingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų