Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybė statyboms išleis 115 mln. litų

2013-02-13 14:08
Klaipėdos savivaldybė statyboms išleis 115 mln. litų
Klaipėdos savivaldybė statyboms išleis 115 mln. litų / Vytauto Petriko fotomontažas

Uostamiestyje šiemet į įvairius visuomeninius objektus ir infrastruktūrą bus investuota 115 mln. litų. Už juos bus tvarkomos gatvės, renovuojamos švietimo įstaigos, paplūdimiuose pastatyti nauji tualetai.

„Dabar jau prasidės didysis pinigų judėjimas, nes didžioji dalis rangos sutarčių yra pasirašytos, finansavimo laikotarpis eina į pabaigą, techniniai projektai parengti“, - teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė.

Pernai buvo suplanuotos 110 mln. litų siekiančios investicijos, tačiau pinigų išleista gerokai mažiau, nes buvo įvairių trikdžių.

Iš šiemet planuojamų 115 mln. litų investicijų 69 mln. sudaro ES parama, apie 4 mln. litų planuojama gauti iš valstybės biudžeto, 2,1 mln. litų – iš Valstybės investicijų programos, 5 mln. litų – iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, 3,2 mln. litų numatoma išleisti iš miesto biudžeto, panaudoti apie 11 mln. litų savivaldybės paimtų paskolų, o dar 7,6 mln. litų ketina investuoti savivaldybės kontroliuojamos įmonės.

„Iš Valstybės investicijų programos skirtų lėšų pabaigsime Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus saugyklų pastato statybas ir įrengimo darbus bei Klaipėdos universitetinės ligoninės operacinių projektą, kuris tęsiasi jau ne vienerius metus, nes trūko valstybės finansavimo dalies“, - pasidžiaugė A.Velykienė.

Uosto direkcijos skirtos lėšos taip pat bus panaudotos tikslingai – pabaigti Minijos gatvės rekonstrukciją ir pradėti Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos rekonstrukciją, nes šiemet planuojama pasirašyti rangos sutartį.

Tarp savivaldybės įmonių daugiausia investuoti nusiteikusios bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ ir „Klaipėdos vanduo“. Pastaroji ties vandens ir nuotekų tinklus, o „Klaipėdos autobusų parkas“ planuoja įsigyti naujų viešojo transporto priemonių.

Kalbėdama apie projektus, kurių užsakovė yra savivaldybė, A.Velykienė vardijo, kad šiemet turėtų būti baigta J.Janonio ir Joniškės gatvių rekonstrukcija.

Renovacijos pabaigtuvės šiemet bus minimos ir keliose švietimo įstaigose: Sendvario ir Vitės pagrindinėse mokyklose, „Varpo“ gimnazijoje.

Šiemet turėtų būti pradėta A.Brako dailės mokyklos renovacija, finansuojama ES ir savivaldybės paimtų paskolų lėšomis. Renovavus pastatą, kuris dar žinomas kaip Rumšiškės dvaras, jame atsiras daugiau mokymo salių, moksleiviams pagerės neformaliojo ugdymo sąlygos.

Šiais metais taip pat numatyta įgyvendinti socialinį projektą, kuris turėtų pradžiuginti uostamiesčio paplūdimių lankytojus. Prasidėjus vasaros sezonui, pliažuose turėtų būti pastatyta 12 tualetų, kurie būtų pritaikyti ir neįgaliesiems.

Anot A. Velykienės, vietos, kur bus pastatyti tualetai, jau parinktos, jais poilsiautojai galės naudotis nemokamai.

„Savivaldybės administracijos šiemet laukia didelis iššūkis – administruoti socialinės rūpybos projektą, o t.y. Kretingos g. 44 pastato pritaikymas kelioms įstaigoms: senyvo amžiaus žmonių dienos globos centrui, suaugusiųjų su psichikos negalia dienos globos centrui ir „Danės“ vaikų globos namams.

„Kai buvo rengiamas pastato rekonstrukcijos techninis projektas, kilo daug klausimų, ar tokios įstaigos gali būti po vienu stogu. Išsiaiškinome, kad galima, o techniniame projekte labai aiškiai atskirtos įstaigų patalpos, lauko teritorijos, patekimas į pastatą“, - tvirtino A.Velykienė.

Šiemet planuojama pabaigti Kultūros fabriko statybas, nors pernai gruodų buvo atlikta tik 35 proc. visų darbų.

Po beveik metus trukusių įvairių neskaldumų, galiausiai uostamiesčio savivaldybė pasirašė rangos sutartį dėl laivų kapinių prie Ledų rago išvalymo. Numatoma, kad darbai bus baigti imki kitų metų

Dar vienas reikšmingas šiųmetis darbas – nusipirkti naujo baseino Klaipėdoje techninio projekto parengimo paslaugą ir jį jau turėti kitais metais, kad būtų galima pradėti statybas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų