Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybės rezervo fondas – neliečiamas

2013-07-03 18:15
Klaipėdos savivaldybės rezervo fondas – neliečiamas
Klaipėdos savivaldybės rezervo fondas – neliečiamas / Vytauto Petriko nuotr.

Į kairę ir į dešinę Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo lėšas anksčiau daliję politikai buvo priversti pakeisti savo įpročius.

Šiemet šiame fonde yra 200 tūkst. litų. Per šešis mėnesius iš jo neišgriebta nė lito, nors ankstesniais metais jau pirmaisiais mėnesiais būdavo išleidžiama po keliasdešimt ar net daugiau tūkstančių litų.

Priežastis paprasta – nuo šių metų ypač sugriežtinta tvarka, kam galima leisti rezervo fondo lėšas. Numatyta, kad jas galima naudoti tik ekstremalioms situacijoms ir (arba) ekstremaliems įvykiams likviduoti, jų padariniams šalinti ir padarytiems nuostoliams iš dalies sumokėti.

„Toks sugriežtinimas, akivaizdu, davė rezultatų. Dėliodami biudžetą valdininkai tiesiog atsakingiau suplanavo išlaidas. Faktas, kad naujovė tikrai davė drausmės. Jei anksčiau reikėdavo kokią atsivėrusią skylę užkišti pinigais, iškart būdavo žiūrima į rezervo fondą, nes jo panaudojimo taisyklėse buvo įrašyti stebuklingi žodžiai, kad pinigus galima leisti “kitoms reikmėms", – teigė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

Anksčiau rezervo fondo lėšos buvo naudojamos ir pralaimėtų teismų, ir už kelio ženklų atstatymą patirtoms išlaidoms padengti. Pinigai net būdavo skiriami ekskursijoms ar sporto komandoms paremti.

Rezervo fondo lėšos

2012 m. skirta 360 tūkst. Lt, išleista 303 tūkst. Lt

2011 m. skirta 460 tūkst. Lt, išleista 253 tūkst. Lt

2010 m. skirta 1 mln. Lt, išleista 776 tūkst. Lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų