Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybės skola – 63 litai

2013-01-28 18:01
Klaipėdos savivaldybės skola – 63 litai
Klaipėdos savivaldybės skola – 63 litai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Iš pusės milijono litų, kuriuos Vyriausybė pernai skyrė Klaipėdos savivaldybei bendruomeniškumui skatinti, į valstybės biudžetą uostamiesčio valdžia turės grąžinti 63 litus, nes tiek nesugebėjo išnaudoti.

„Neįmanoma suskaičiuoti visko centas į centą, nes juk reikėjo organizuoti viešuosius pirkimus. Tačiau ta grąžinama suma yra tokia menka, kad net nepajusime, jog ją reikia grąžinti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Pinigus bendruomeniškumui skatinti skirstė specialiai sudarytos keturios vietos bendruomenės tarybos, kurių gretose buvo seniūnaičiai, savivaldybės atstovai.

Apie 90 proc. sumos panaudota mieste įrengti kuo daugiau vaikų žaidimų ir sporto aikštelių. Pinigų taip pat užteko kai kur pastatyti suoliukus, šiukšliadėžes, suorganizuoti renginių, vienijančių bendruomenę.

„Visi darbai jau beveik padaryti. Tikrai būtume pabaigę ir anksčiau, bet sniegai užėjo. Todėl kai kur įrengiamose vaikų žaidimų aikštelėse yra tik įcementuoti pagrindai, o sūpynės neuždėtos. Laukiame, kol nutirps sniegas“, – aiškino A.Daujotienė.

Šią savaitę turėtų paaiškėti, ar ir šiemet Socialinių reikalų ir darbo ministerija skirs Klaipėdai pinigų bendruomeniškumui skatinti.

„Lyg ir žinome, kad pinigų turi būti. Manoma, jog suma bus panaši, kaip ir pernai, tačiau patvirtinimo dar neturime“, – teigė Socialinių reikalų departamento direktorė.

Ji tvirtino, kad ir šiemet vietos bendruomenių tarybos spręs, kaip išleisti skirtus pinigus, jei tokių bus.

Tačiau, anot A.Daujotienės, norėtųsi, kad pinigai būtų investuojami nebe į infrastruktūrą, o skiriami renginiams, kurie būtent ir vienytų žmones, organizuoti.

„Šie metai yra paskelbti Sveikatos metais. Galbūt būtų galima nupirkti paslaugų, kurios skatintų gyventojų sveiką gyvenseną. Pavyzdžiui, kokius nors šiaurietiško ėjimo mokymus“, – svarstė pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų