Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybės svetainė – brokuota

2013-09-04 10:05

Ne vieną šimtą tūkstančių litų kainavusi naujoji Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė tampa tikru košmaru paprastam klaipėdiečiui, bandančiam čia susigaudyti ir atrasti elementariausią buitinę informaciją.

Vytauto Petriko nuotr.

Ne vieną šimtą tūkstančių litų kainavusi naujoji Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė tampa tikru košmaru paprastam klaipėdiečiui, bandančiam čia susigaudyti ir atrasti elementariausią buitinę informaciją.

Idealas – 3 pelės paspaudimai

Tai suvokė ir vos antrą mėnesį Informavimo ir e. paslaugų skyriui vadovaujanti Vilija Venckutė-Palaitienė. Ji ėmėsi iniciatyvos taisyti svetainės broką.

Pasak skyriaus vadovės, teisės aktai numato, kad oficialioje valstybinės institucijos svetainėje gyventojas reikiamą informaciją turi gauti trimis pelės klavišo paspaudimais. Esą paradoksalu, bet dažnu atveju savivaldybės tinklalapyje tai veikia, tačiau pripažįstama, kad vartojimui visgi ji ne visai priimtina.

Pavyzdžiui, naujoje puslapio versijoje savivaldybės kontrolierės ataskaitų rasti neįmanoma, savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo turinys nepasiekiamas, jau nekalbant apie paprastesnę buitinę informaciją – pavyzdžiui, vietas darželiuose. Žmogui, kuris neturi sąlyčio su valdiška struktūra, tenka panaršyti kiekvienoje aktyvioje puslapio nuorodoje.

"Neturiu kuo ir pasiteisinti. Negaliu sakyti, kad tai – ne mano daržas. Tiesiog nėra galimybių greitai viską pertvarkyti. Kasdien fiksuoju puslapio nepatogumus, kuriuos reikėtų taisyti. Bet pati savivaldybė neturi galimybių pertvarkyti svetainę, nes yra paslaugos teikėjas, su kuriuo šis projektas buvo suderintas", – neslėpė V.Venckutė-Palaitienė.

Brangus nevykęs projektas?

Klaipėdos miesto ir visos apskrities savivaldybių svetainės buvo pradėtos kurti 2010-aisiais, gavus ES Informacinės visuomenės plėtros programos paramą. Septynių savivaldybių interneto svetainėms sukurti buvo skirta 2,16 mln. Lt. Pusė visų pinigų turėjo būti skirta įrangai įsigyti, kita dalis – programavimo ir dizaino sukūrimo darbams.

V.Venckutė-Palaitienė teigia, jog per savaitę iš savivaldybės darbuotojų ketina surinkti pastabas dėl internetinės svetainės nepatogumų ir tuos pastebėjimus susisteminti bei pateikti taisymui.
"Pirmiausia mums labai aiškiai reikia patiems žinoti, ko mes norime, nes bėda ta, kad kuo daugiau žmonių tame taisyme dalyvauja, tuo daugiau skirtingų vizijų randasi. Ir priimti sprendimą yra sudėtinga", – sakė V.Venckutė-Palaitienė.

Sieks paprastesnės versijos

Skyriaus vadovė teigė ketinanti savivaldybės puslapį grąžinti prie paprastesnės versijos. Svetainė klaipeda.lt turėtų tapti savotišku miesto portalu, kuriame būtų surinkta visa gyventojui reikalinga informacija, o ja naudotis būtų patogu.

"Tai – brangus nevykęs daiktas. Verčiu kolegas taisyti klaidas – naikinti neaktualią ar nesvarbią informaciją. Tačiau viskas vyksta pakankamai lėtai", – apgailestavo V.Venckutė-Palaitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų