Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos senamiestį gelbės nuo potvynių

2013-02-18 14:27
Klaipėdos senamiestį gelbės nuo potvynių
Klaipėdos senamiestį gelbės nuo potvynių / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos senamiestyje už 5 mln. litų bus rekonstruoti lietaus nuotekų tinklai, kad per liūtis nebetvintų gatvės ir Baltijos jūros vanduo taptų švaresnis.

„Lietaus nuotekų tinklų senamiestyje būklė – tikrai prasta ir juos reikia rekonstruoti, bet vis neatsirasdavo pinigų. Todėl džiaugiamės, kad jų pavyko rasti ir tokių vaizdų senamiestyje, kaip pernai vasarą, kai tvino gatvės, tikriausiai nebeišvysime“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Pinigų pavyko gauti iš Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos Federacijos bendradarbiavimo per sieną programos. Pagrindinis jos tikslas – gerinti Baltijos jūros vandens kokybę, vystant lietaus nuotekų tinklus.

Jie bus rekonstruoti Mokyklos, Aguonų, Joniškės, Garažų, Jūros, Danės, Šturmanų, Kalnupės, Žvejų gatvėse, Teatro aikštėje ir Šilutės plente prie „Klaipėdos energijos“.

„Baltijos vandens kokybė ir lietaus nuotekų tinklų rekonstrukcija labai susijusi, atnaujinus tinklus mažiau purvino vandens pateks į jūrą“, – aiškino A.Velykienė.

Klaipėda dalyvauja dar viename projekte, kuris finansuojamas iš minėtos programos. Aplinkosaugos gerinimui uostamiesčio savivaldybė gaus 5,9 mln. litų. Už juos bus įsigyta įranga Dumpių sąvartyne. Ji turėtų apsaugoti, kad teršalai iš sąvartyno nepatektų į gruntinius vandenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų