Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos turgavietėje sulaikyta „vaistininkė"- savamokslė

2011-10-13 17:36
Klaipėdos turgavietėje sulaikyta „vaistininkė"- savamokslė
Klaipėdos turgavietėje sulaikyta „vaistininkė"- savamokslė / Shutterstock nuotr.

Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus pareigūnai kartu su Klaipėdos miesto 2-ojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnais patikrino informaciją apie tai, kad naujojoje turgavietėje, prisidengiant maisto papildais, prekiaujama įvairiais vaistiniais preparatais, kuriais prekiauti Lietuvoje draudžiama.

Nuvykę į turgavietę, pareigūnai be vargo įsigijo pakuotę vaistų „Citramon“ bei patikrino prekyvietę. Rastas įspūdingas kiekis įvairių net 100 pavadinimo vaistinių preparatų.

Pareigūnus itin nustebino, kaip dosniai prekeivė dalijo patarimus vienų ar kitų vaistų vartojimo klausimais, sudarydama kompetentingo ir farmacinius reikalus išmanančio asmens įvaizdį. Paklausta, ar turi medicininį išsilavinimą, moteris pareiškė, jog tiesiog... labai mėgsta skaityti. Tad, pasiskaičiusi informaciją vaistų lapeliuose, be jokios sąžinės graužaties minėta pilietė rekomendavo tabletes ir piliules, negalvodama apie galimą žalą sveikatai.

Tarp rastų vaistinių preparatų – ne tik gydytojo paskyrimu rekomenduojami vartoti antibiotikai, bet ir liūdnai pagarsėję „liekninamieji“ preparatai. Iš viso suskaičiuota per 8800 įvairiausių tablečių bei kapsulių, taip pat ampulių ir flakonų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų