Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos universiteto Psichologijos mokykloje – moksleivių antplūdis

2013-12-06 05:00
Vytauto Petriko nuotr.

Vos prasidėję specialūs Klaipėdos universiteto (KU) Psichologijos mokyklos užsiėmimai, skirti uostamiesčio moksleiviams – susilaukė ažiotažo. Uostamiesčio jaunimas įrodė, kad domėjimasis psichologija jiems nesvetimas.

Susidomėjimas – milžiniškas

KU Psichologijos katedra ir Psichologinės pagalbos centras kviečia 10–12 klasių moksleivius prisijungti prie teorinių bei praktinių užsiėmimų, kurie gali būti naudingi ne tik gilinantis į žmogaus emocinę savijautą, bet ir praversti ateityje, renkantis profesiją.

Pirmąjį užsiėmimą "Emocinis intelektas ir intelekto koeficientas" vedusi KU Psichologinės pagalbos centro vedėja ir Psichologijos katedros lektorė Diana Būtienė pasakojo, kad ankstesniais metais jau buvo suorganizuoti du šios psichologijos mokyklos ciklo etapai.

"Aula Magna" auditorijoje susirinkdavo apie tris šimtus moksleivių. Būdavo, kad jie sėdėdavo ant laiptų, nes nebelikdavo laisvų vietų. Ankstesnė patirtis rodo, kad šia mokykla kyla labai didelis susidomėjimas. Lapkričio 23 d. mano paskaitoje lankėsi daugiau nei 260 moksleivių", – kalbėjo D.Būtienė.

Gelbsti karjerai

Pasak jos, bus organizuojamos dar septynios paskaitos, kurios vyks septynis savaitgalius.

"Užsiėmimai prasidėjo lapkričio pabaigoje ir baigsis gegužės mėnesį. Paskaitos vyks maždaug kas tris savaites. Be to, pernai atidarėme naują laboratoriją. Ten galima vertinti įvairias psichologines ir psichofiziologines savybes. Laboratorijoje dirbantis vaikinas puikiai išmano šią sritį: užsiima su moksleiviais, nuveda juos į laboratoriją, parodo, kaip viskas veikia.

Moksleiviai gali savo kailiu išbandyti naują ir modernią pasichologinių tyrimų įrangą ir daugiau sužinoti apie save", – pasakojo lektorė.

Užsiėmimai bus organizuojami Klaipėdos universiteto psichologinių tyrimų laboratorijoje (Pedagogikos fakultetas, S.Nėries g. 5, 238 a.). Planuojama surinkti tris grupes – kiekvienoje ne daugiau kaip16 žmonių. Registruotis galima iki balandžio 1 d. el. paštu [email protected].

Pašnekovės įsitikinimu, Psichologijos mokyklos tikslas – patenkinti susidomėjusiųjų psichologija smalsumą, padėti moksleiviams suprasti save ir kitus ir pritaikyti psichologijos žinias kasdienybėje, planuojant savo karjerą ar ruošiantis psichologijos studijoms.

Nemokamus užsiėmimus, kurie vyksta šeštadieniais nuo 10 iki 13.30 val., ves Klaipėdos universiteto Psichologijos katedros dėstytojai. Dalyvavusiems ne mažiau kaip šešiuose užsiėmimuose bus išduodami KU pažymėjimai.

Padės kurti santykius

D.Būtienė teigė, kad moksleiviams siūlomi užsiėmimai atneša visapusiškos naudos. "Manau, vaikams visada yra įdomu, kur ir ką studijuoti ir apskritai, ką gyvenime gali veikti su šia specialybe. Moksleiviams – tai labai naudinga ir svarbi informacija. Jaunus klaipėdiečius prisijungti prie Psichologijos mokyklos skatina du pagrindiniai dalykai: noras išmokti bendrauti ir pažinti save. Pastebiu, kad mums to labai trūksta. Žmonės yra ištroškę kokybiškų santykių, bet nežino, kaip juos sukurti. Psichologija – vienas iš būdų tai išspręsti", – kalbėjo lektorė.

D.Būtienė prisiminė, kad mintis suorganizuoti tokią mokyklą kilo prieš keletą metų, kai universitete buvo atvirų durų dienos. Anot jos, tada moksleiviams norėta pristatyti psichologijos specialybę ir supažindinti, ko jie gali išmokti. "Vėliau supratome, kad reprezentuoti psichologijos specialybę sausomis paskaitomis nėra įdomu. Būtų geriau tai padaryti populiariai ir patenkinti jaunų žmonių norus", – sakė pašnekovė, patikindama, kad ir pati norėjo įsitraukti į šią veiklą, nes dirbti su mokiniais jai visada patiko.

"Dirbau mokykloje, turėjau psichologijos pamokų. Man visada buvo įdomu ir gera dirbti bei bendrauti su jaunais žmonėmis, jiems padėti. Prie šio projekto prisijungiau dar ir iš smalsumo bei meilės savo profesijai", – tikino D.Būtienė.

Tvarkaraštis

2013 m. gruodžio 14 d. – "Atminties "siurprizai" (Martynas Mačiulis).
2014 m. sausio 11 d. – "Suskaičiuokime iki penkių: didieji mūsų asmenybės bruožai" (Antanas Kairys).
2014 m. vasario 1 d. – "Kupidono strėlės perverti: "ir kas per velns ta meilė yr?.." (Reda Gedutienė).
2014 m. kovo 1 d. – "Santykiai su kita lytimi: antrosios pusės beieškant" (Mindaugas Radušis).
2014 m. kovo 29 d. – "Septyni efektyvių paauglių įpročiai" (Liana Brazdeikienė).
2014 m. balandžio 26 d. – "Kūno kalba – ką mes pasakome be žodžių" (Jurgita Vainauskienė).
2014 m. gegužės 17 d. – "Nemeluojančių veidrodžių karalystėje: ką sapnai mums sako apie mus" (Dalia Kujalienė).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų