Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos uostui turėtų vadovauti A.Vaitkus

2013-01-24 09:25
Klaipėdos uostui turėtų vadovauti A.Vaitkus
Klaipėdos uostui turėtų vadovauti A.Vaitkus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos jūrų uosto vadovo konkursą laimėjo buvęs ministerijos sekretorius ir „Achemos grupės“ darbuotojas socialdemokratas Arvydas Vaitkus.

Tai BNS patvirtino susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėjas Ričardas Slapšys.

„Trečiadienį į pokalbį atvyko du pretendentai iš trijų pakviestų. Komisija įvertino jų veiklos programas, atsakymus į klausimus. Pagal surinktą balų skaičių konkurso nugalėtoju pripažintas A.Vaitkus. Dabar ministras kreipsis į STT, kuri per 14 dienų turėtų pateikti išvadas dėl jo patikimumo. Tik tada A.Vaitkus bus patvirtintas uosto vadovu“, – teigė R.Slapšys.

A.Vaitkus šešerius metus dirbo Susisiekimo ministerijos sekretoriumi. 2009 m. iš jos pasitraukė ir pradėjo dirbti „Achemos grupės“ logistikos direktoriumi, buvo paskirtas į KLASCO valdybą, vėliau tapo „Achemos grupės“ bendrovės „Achemarida“ vykdomuoju direktoriumi.

Dėl uosto vadovo posto dar varžėsi buvusio Klaipėdos uosto vadovo Eugenijaus Gentvilo priekaištų sulaukęs ir vėliau iš pareigų pasitraukęs uosto infrastruktūros ir plėtros direktorius Vidas Karolis. Kad dalyvauja konkurse, BNS patvirtino pats V.Karolis.

Konkurse dalyvavo iš viso 4 pretendentai, iš kurių du nebuvo oficialiai paskelbti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų