Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos valdžia įsigeidė naujų mašinų

2013-06-27 19:00
Klaipėdos valdžia įsigeidė naujų  mašinų
Klaipėdos valdžia įsigeidė naujų mašinų / DMN archyvo nuotr.

Seną savivaldybei priklausiusį opelį į metalo laužą pardavę valdininkai svarsto galimybę parduoti ir daugiau automobilių, o vietoj jų įsigyti naujesnių ir ekonomiškesnių.

Parduotasis automobilis „Opel Vectra“ buvo pagamintas 1998-aisiais. Juo naudojosi Miesto ūkio departamento specialistai. Tačiau nustatyta, kad jis labai neekonomiškas ir pasenęs, todėl jį nuspręsta parduoti.

Nustatyta pradinė pardavimo kaina – 1,7 tūkst. litų, surengtas aukcionas, tačiau jame nepasirodė nė vienas pirkėjas. Tuomet pardavimo kaina buvo sumažinta iki 1,3 tūkst. litų, bet ir už tokią sumą 15 metų senumo opelio niekas nepirko, todėl jį liko parduoti tik į metalo supirktuvę.

Už „Opel Vectra“ gauta 700 litų. „Kas daugiausia pinigų pasiūlė, į tą metalo laužą automobilį ir pardavėme“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viačeslavo Karmanovo teigimu, šiuo metu analizuojama galimybė parduoti dar du automobilius – 2003 ir 2004 m. pagamintas „Honda Accord“.

Anksčiau jomis naudojosi savivaldybės administracijos vadovai, mašinomis važinėdavo į komandiruotes, o dabar jos perduotos Viešosios tvarkos skyriui. „Labai išaugo degalų sąnaudos, nes skyriaus specialistai važinėja tik po miestą, o “Honda Accord„ nėra miesto automobiliai. Reikėtų juos parduoti ir įsigyti porą ekonomiškesnių mašinų, gal net elektromobilių“, – svarstė V.Karmanovas.

Jis teigė, jog už hondas veikiausiai pavyktų gauti tiek pinigų, kad užtektų sumokėti kelias išperkamosios nuomos įmokas už naujus automobilius.

Klaipėdos savivaldybė už 224 tūkst. litų dvi naujas „Honda Accord“ mašinas išperkamosios nuomos būdu įsigijo pernai. Jos ir pagamintos praėjusiais metais. Naujais automobiliais naudojasi savivaldybės administracijos vadovai.

Miesto meras važinėja 2004 m. pagamintu automobiliu „Volvo S80“.

Klaipėdos savivaldybei taip pat dar priklauso dvi 2006 m. pagamintos „Škoda Octavia“ mašinos, 2004-aisiais pagaminta „Škoda Fabia“ ir 11 metų senumo autobusiukas „Mercedes Benz 308“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų