Pereiti į pagrindinį turinį

Knechtai grįžo į vietas

2009-07-09 09:48
Knechtai grįžo į vietas
Knechtai grįžo į vietas / Nerijaus Jankausko nuotr.

Baiminęsi, kad dėl rekonstruojamų krantinių nukentės knechtai, klaipėdiečiai gali būti ramūs. Jūrinio paveldo reliktai grąžinti į savo vietas, o tie, kurie saugumo sumetimais buvo apkasti žemėmis, jau įgavo pirmykštį vaizdą.

Klaipėdiečiai buvo sunerimę, kad rekonstruojant Danės krantines sunkiasvorė technika sumaitos jūrinei istorijai svarbius paminklus. Statybininkai atsižvelgė į šiuos nuogąstavimus ir ėmėsi saugumo priemonių.

Danės krantines rekonstruojančios bendrovės „Hidrostatyba“ darbuotojai iš Šiaurinio rago buvo išvežę tris vardinius knechtus.

„Taip siekėme juos išsaugoti. O dabar knechtai jau grąžinti į vietą. Klaipėdiečiai gali ateiti, pažiūrėti ir įsitikinti, kad jie nė kiek nenukentėjo“, – kvietė bendrovės „Hidrostatyba“ statybų direktoriaus pavaduotojas Arvydas Biesevičius.

Danės krantinėje tarp Žvejo paminklo ir Pilies tilto esančius knechtus statybininkai buvo apkasę žemėmis, kad technika reliktų nesugadintų. Dabar knechtai jau atkasti, sutvarkyta aplinka.

Danės krantinėje tarp Žvejo paminklo ir Pilies tilto yra trys knechtai. Dar šeši pastatyti kitoje Danės pusėje. Prie kelių iš jų prišvartuotas burlaivis „Meridianas“.

Knechtai yra saugotina jūrinio paveldo vertybė. Kai kurie jų tašyti iš granito rankomis ir pastatyti XIX amžiaus antroje pusėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų