Pereiti į pagrindinį turinį

Kompensacija už šildymą – lyg loterija

2012-10-17 18:40
Kompensacija    už šildymą – lyg loterija
Kompensacija už šildymą – lyg loterija / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kompensacijomis už šildymą tik dabar susirūpinę klaipėdiečiai negali būti tikri, kad jas gaus už spalį, lapkritį ir gruodį, nors šios ir priklauso.

Laukti reikia ilgai

Klaipėdiečiai prašymus kompensacijai už šildymą ar karštą vandenį gauti gali pateikti savivaldybės Socialinės paramos skyriaus padaliniuose.

Šiaurinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai dėl kompensacijų turi kreiptis į Vytauto gatvėje esantį padalinį, pietinėje – Laukininkų gatvėje.

Tačiau gyventojų, atėjusių į miesto centre esantį padalinį, laukia didžiulės eilės. Žmonės pateikti dokumentus kompensacijoms už šildymą gauti čia į eilę registruojami tik sausiui. Patekti pas specialistus anksčiau vietų nėra likę.

„Laukti, kad pateiktum prašymą, reikia labai ilgai. Tačiau ne tai blogiausia. Darbuotoja man paaiškino, kad pateikusi dokumentus sausį, negausiu kompensacijos už šildymą spalį, lapkritį ir gruodį. Tik nuo sausio“, – guodėsi moteris.

Įtaria klastą

Klaipėdietė domėjosi galimybe dokumentus pateikti, jei lauktų vadinamojoje gyvoje eilėje. Tačiau moteriai buvo paaiškinta, kad pastaroji panaikinta.

„Darbuotoja man aiškina, kad registracija spaliui jau vyko liepą, bet juk praėjo labai daug laiko. Žmonės galėjo darbą susirasti, kompensacijos nebereikės ir jie nesikreips dėl paramos“, – svarstė moteris.

Klaipėdietė domėjosi, ar darbuotoja praneš jai apie atsiradusią laisvą vietą dokumentams pateikti, bet šios atsakymas buvo neigiamas.

„Pusė žmonių neateis, bet apie laisvą vietą prašymui pateikti žmogui, kuriam to labai reikia, nepraneš. Kažkoks absurdas. Manau, specialiai buvo panaikinta gyva eilė, kad žmonės laiku nesusitvarkytų dokumentų kompensacijoms gauti. Taip, matyt, taupomi pinigai“, – spėjo gyventoja.

Gąsdina prognozės

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė aiškino, jog žmogus dėl kompensacijos šildymui turi kreiptis iki gruodžio 31 dienos, kad ši būtų suteikta nuo šildymo sezono pradžios.

Jei kreipiamasi po Naujųjų metų, jis kompensacijos už paskutinius tris praėjusių metų mėnesius negaus.

Pasak A.Liesytės, registracija pateikti prašymus gauti kompensacijas šildymui prasidėjo ne nuo liepos, o spalį. Jos teigimu, didelė eilė yra Vytauto gatvėje esančiame padalinyje. Laukininkų gatvėje vietų dar yra ir lapkričiui.

„Dabar žmonės suskubo, nes prognozuojama baisi žiema“, – teigė valdininkė.

Vedėja aiškino, kad anksčiau susitvarkyti dokumentus kompensacijai šildymui gauti galima nebent tada, jei kažkas atsisako ateiti. Tačiau tokių atvejų nėra labai daug.

„Tada darbuotoja skambina interesantui ir pakviečia ateiti“, – komentavo A.Liesytė.

Registruotis reikėjo anksčiau

Anot vedėjos, priimti papildomų darbuotojų nėra galimybių. Visos darbo vietos Vytauto gatvėje esančiame padalinyje yra užimtos.

„Reikėjo anksčiau registruotis“, – konstatavo A.Liesytė.

Valdininkė tvirtino, kad vadinamųjų gyvų eilių nėra, nes tai nepagreitina proceso: „Kas iš to, jei žmogus sėdės koridoriuje? Nuo to niekas nepasikeis“.

A.Liesytės teigimu, problemų kyla ir dėl to, kad lengvatos prašo ir tie žmonės, kuriems ji nepriklauso. Jie turi teisę pateikti dokumentus. Pernai iš prašymus kompensacijai gauti pateikusiųjų ji skirta pusei žmonių.

„Gyventojai turėtų atidžiai pasiskaičiuoti, ar turi teisę gauti lengvatą. Tuomet nebūtų eilių“, – pabrėžė vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų