Pereiti į pagrindinį turinį

Kova dėl ženklų motociklininkams dar nebaigta

2016-08-25 09:00

Vitės bendruomenės narių džiaugsmas, kad išsikraustė nemieli kaimynai – motociklininkų klubas "Chimeras MC", atrodo, truks neilgai. Pasak baikerių, jie iškėlė tik parduotuvę, bet ne savo būstinę.

Vytauto Petriko nuotr.

Nukabino visas iškabas

Dienraštis "Klaipėda" jau ne kartą rašė apie Sportininkų rajono gyventojų nesutarimus su čia įsikūrusiais motociklininkais.

Vitės bendruomenės nariai piktinosi po gyvenamąjį kvartalą važinėjančiais baikeriais, jų keliamu triukšmu, elgesiu. Galiausiai šiame rajone buvo uždraustas motociklų eismas.

Į savo būstinę klubo "Chimeras MC" nariai ir jų svečiai gali patekti tik Stadiono gatve, kuri neseniai išasfaltuota.

Nors baikeriai bandė įtikinti miesto valdžią, kad toks sprendimas neteisingas, šis nepakeistas.

Vitės bendruomenės nariai lengviau atsipūtė, kai pamatė, kad nuo pastato, kur yra baikerių būstinė, nukabinamos iškabos.

"Panašu, kad praėjusios savaitės pabaigoje visiškai išsikraustė. Nusiėmė visas reklamas", – tvirtino bendruomenės nariai.

Gyventojų nuomone, jau bus galima prašyti savivaldybės, kad pašalintų motociklų eismą draudžiančius ženklus bent centrinėje rajono – Sportininkų gatvėje.

Pasak bendruomenės narių, kitose gatvelėse tvarka galėtų likti ir nepakeista. Tačiau galutinį sprendimą, ką daryti su ženklais, numatyta priimti bendruomenės susirinkimo metu.

"Jei motociklininkų klubas išsikraustė, ženklai nebetenka prasmės. Nė viename rajone tokių nėra. Net gatvę išasfaltavo, kad baikeriams būtų patogiau pasiekti savo būstinę. Tačiau, matyt, pagrindinė priežastis, kodėl jie piktinosi, buvo ta, kad jie negali važinėti rajono gatvėmis", – svarstė bendruomenės nariai.

Iškraustė tik parduotuvę

Gyventojai taip pat atkreipė dėmesį, kad išasfaltuota gatvė reikalinga visiems. Užbaigus darbus, dalis automobilių važiuoja šia arterija. Sportininkų gatvėje eismas tapo ne toks intensyvus.

Vitės bendruomenės nariai taip pat pastebėjo, kad vasaros sezonu baikeriai retai pasirodydavo savo būstinėje.

"Matyt, rado geresnę vietą", – spėjo gyventojai.

Motociklininkų klubo "Chimeras MC" narys Mindaugas Ramanauskas paneigė kalbas, kad klubas išsikraustė iš Vitės kvartalo.

"Tai netiesa. Nieko panašaus nėra. Tikrai neišsigandome kaimynystės. Klubas lieka ten, kur yra. Iškraustėme tik motociklų ir jų detalių parduotuvę. Verslą perkėlėme į geresnes patalpas, nes šios yra senos. Mūsų būstinė lieka", – tvirtino motociklininkas.

M.Ramanauskas žadėjo vėl imtis veiksmų dėl Vitės kvartale pastatytų ženklų, draudžiančių motociklų eismą.

"Surengsime kokią nors akciją prieš tuos ženklus. Tai tikra motociklininkų diskriminacija. Grįžome iš kelionės aplink Juodąją jūrą. Nei Rusijoje, nei Gruzijoje, nei kitose šalyse tokių cirkų nematėme. Barselonoje apskritai motociklus gali statyti ant šaligatvių, kad būtų taupoma vieta. O čia tokius ženklus įrengė", – pasakojo klubo narys.

Rankų dar nenuleido

M.Ramanauskas pripažino, kad būstinę klubo nariams tapo patogiau pasiekti, kai buvo išasfaltuota Stadiono gatvė, tačiau problemų dar kyla.

"Trūksta apsisukimo vietos S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje. Apsisukti turi važiuoti arba iki šviesoforo, arba iki stoties, jei važiuoji iš kitos pusės. Žmonės kerta ištisines linijas, kad būtų patogiau. Ne iki galo viskas padaryta", – komentavo motociklininkas.

M.Ramanauskas pasakojo, kad vasarą nebuvo laiko imtis veiksmų dėl Sportininkų rajone pastatytų ženklų.

"Sezono metu visi buvome užsiėmę. Dabar bus laiko. Yra advokatai, rašysime skundus, gal tada kažkas pasikeis. Jei miesto valdžios atstovai logiškai mąstytų, būtų ne motociklų eismą draudžiančius ženklus pastatę, o apriboję laiką, kada gali važiuoti. Siūlėme, kad nustatytų nuo 21 iki 6 val. Tačiau logika nesivadovauta, o kažkam pataikauta. Toks elgesys primena sovietų laikus", – teigė klubo narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų