Pereiti į pagrindinį turinį

Kuršių nerijos miškuose pasirodė reindžeriai

2013-02-26 23:50
Kuršių nerijos  miškuose  pasirodė   reindžeriai
Kuršių nerijos miškuose pasirodė reindžeriai / DMN archyvo nuotr.

Kuršių nerijos nacionaliniame parke šią savaitę pradėjo dirbti šeši reindžeriai. Tai kol kas pirmieji ir vieninteliai tokias saugomų teritorijų pareigūnų funkcijas atliksiantys darbuotojai pajūryje.

Reindžeriais tapo šeši parko direkcijos darbuotojai, naujų etatų nebuvo skirta.

„Visose saugomose teritorijose palaipsniui pereinama prie reindžerystės. Kas turi galimybę, steigia specialius etatus. Kiek pamenu, Kurtuvėnų regioninis parkas, Žemaitijos nacionalinis parkas jau turi reindžerius“, – aiškino laikinai Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijos vadovo pareigas einanti Lina Dikšaitė.

Pajūrio regioniniame parke kol kas reindžerių etatų nėra, tačiau Parko direkcijos darbuotojai tikino senokai darbe taikę reindžerystės principus.

„Juk mūsų tikslas išaiškinti žmogui ir padėti, o ne nubausti jį už kokį nors pažeidimą“, – pastebėjo Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis.

KNNP direkcijos vadovė L.Dikšaitė sakė, kad atsiradus reindžeriams tikimasi pamažu pereiti prie švelnesnės veiklos – žmonių informavimo, švietimo, o ne baudimo.

„Bausti reikia tik kraštutiniais atvejais. Kitas svarbus dalykas yra uniforma, kurios anksčiau mes neturėjome“, – kalbėjo L.Dikšaitė.

Nerijos miškuose dirbsiantys reindžeriai užtikrins įstatymų bei parko reikalavimų laikymąsi lankantis parko teritorijoje. Reindžeriai teiks visą informaciją apie parką ir turės sugebėti pasirūpinti pirmąja pagalba, o prireikus net ir dalyvauti gesinant gaisrus.

„Jei tektų į darbą priimti reindžerį, manau, ieškotume tokio, kuris turėtų ne tik mokėti užsienio kalbas, bet ir sugebėtų sulaužytą suoliuką parke sutaisyti“, – tvirtino L.Dikšaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų