Pereiti į pagrindinį turinį

Kuršo apygardoje simpatijos – „valstiečiams“, o Šilutėje – konservatorių kandidatui

2020-10-12 10:20

Kuršo apygardoje, kur balsavo didžioji dalis Kretingos rajono gyventojų, daugiausiai rinkėjų simpatijų pelnė buvęs socialdemokratas, dabartinis Seimo narys, dabar „valstiečių“ atstovas Antanas Vinkus, o Šilutės apygardoje – gyventojai į pirmą vietą iškėlė konservatorę Sandrą Tamašauskienę.

A. Vinkus ir S. Tamašauskienė
A. Vinkus ir S. Tamašauskienė / VRK ir Vytauto Liaudanskio nuotr.

2016 metais į Seimą A. Vinkus išrinktas Palangos-Kretingos vienmandatėje apygardoje, tada jis antrajame ture nugalėjo konservatorių kandidatą.

Pakeitus rinkimų apygardų ribas, A. Vinkus šįkart balotiravosi Kuršo apygardoje ir po pirmo turo užėmė pirmą vietą.

Už jį balsavo 29,33 proc. rinkėjų (4 592 balsai). Jo konkurentas antrajame ture – buvęs Kretingos rajono meras, konservatorius Juozas Mažeika.

Už J. Mažeiką balsavo 21,43 proc. (3 356 balsai). Socialdemokratas Tomas Abelkis liko trečias (18,77 proc. ir 2 939 balsai).

Ketvirta – Darbo partijos atstovė, buvusi Kretingos rajono vicemerė, ir buvusi užpraeitos kadencijos Seimo narė Jolita Vaickienė.

Na o Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje, kur balsavo 41,49 proc. rinkėjų (mažiau nei Lietuvos vidurkis) į antrą turą pateko konservatorė S. Tamašauskienė bei socialdemokratas, buvęs Europos parlamento, taip – buvęs LR Seimo narys Zigmantas Balčytis, kuris šioje apygardoje yra ne kartą laimėjęs jau pirmame ture.

S. Tamašauskienę palaikė 25,63 proc. rinkėjų (3 487), o Z. Balčytį – 20,84 proc. arba 2 835 šilutiškiai.

Trečias liko „valstiečių“ kandidatas, dabartinis Seimo narys Alfredas Stasys Nausėda (18,64 proc. balsų), o ketvirtas – buvęs Seimo narys, liberalas Audrius Endzinas, surinkęs 9,94 proc. balsų.

Rezultatų žemėlapis

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų