Pereiti į pagrindinį turinį

Lapkričio 1-ąją automobilį siūloma keisti į autobusą

2009-10-27 11:08
Eismas: transporto judėjimo į Joniškės ir Lėbartų kapines lapkričio 1-ąją schemos.
Eismas: transporto judėjimo į Joniškės ir Lėbartų kapines lapkričio 1-ąją schemos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Mirusių artimųjų pagerbti Visų šventųjų dieną ir per Vėlines vyksiantiems klaipėdiečiams siūloma automobilį iškeisti į viešąjį transportą. Tvirtinama, jog taip būtų sutaupytas ir laikas, ir lėšos.

Eismo schemoje, kuri galios lapkričio 1-ąją, numatyti apribojimai automobilių vairuotojams.

Individualių transporto priemonių eismas Joniškės gatve nuo Mokyklos pusės bus draudžiama kaip ir pernai. Šia kryptimi judės tik viešasis transportas.

Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Joniškės kapines iš pietinės miesto dalies, turėtų važiuoti Vilniaus plentu, Klaipėdos–Palangos keliu, Klemiškės arba Liepų gatve į Joniškio gatvę.

Asmenys, važiuojantys į Joniškės kapines iš šiaurinės miesto dalies, turėtų važiuoti Liepų gatve ir sukti į Joniškės gatvę.

Siekiant išvengti spūsčių, lapkričio 1-ąją bus ribojamas transporto eismas nuo viaduko (Rimkų gatvės ir Palangos–Šilutės plento) Lėbartų kapinių link. Automobilių vairuotojai, kapines galės pasiekti Kiškėnų, Dovilų, Šernų, Rimkų keliais, Šilutės plentu.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto tarnybos vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, apribojant automobilių sustojimą, bus pastatyti laikini kelio ženklai, budės policijos pareigūnai.

„Prašome vairuotojų būti itin dėmesingiems ir mandagiems bei laikytis laikinų kelio ženklų reikalavimų, eismo reguliuotojų nurodymų“, – teigė V.Paukštė.

Visų šventųjų dieną į Joniškės kapines veš 17, 18, 99 ir 117, į Lėbartų kapines – 11, 111 ir 117 maršrutų autobusai. Papildomų maršrutų 99, 117, 111 autobusai važiavo ir šį savaitgalį.

V.Paukštės teigimu, ankstesniais metais nustatyta, kad lapkričio 1-ąją miesto autobusais per valandą į Lėbartų kapines ir atgal pervežama apytikriai 1800 keleivių. Pervežti tokį kiekį žmonių prireikia apie 600 lengvųjų automobilių.

„Šešis šimtus keleivių pervežama šešiais autobusais arba 200 lengvųjų automobilių. Pastariesiems pastatyti reikia apie vieno kilometro dviejų šimtų metrų statymo vietos. Autobusams stovėjimo vietos nereikalingos. Jie keleivius išleidžia arti kapinių ir nereikia eiti pėstute. Siekiantiems taupyti laiką ir lėšas, siūlome naudotis viešuoju transportu“, – pabrėžė V.Paukštė.

Eismas: transporto judėjimo į Joniškės ir Lėbartų kapines lapkričio 1-ąją schemos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų