Pereiti į pagrindinį turinį

Lėbartų kapinių kolumbariumas virsta šiukšlynu

2010-08-30 05:01
Estetika: kolumbariumas apkrautas nudegusiomis žvakėmis, plastikinėmis ir nuvytusiomis gėlėmis.
Estetika: kolumbariumas apkrautas nudegusiomis žvakėmis, plastikinėmis ir nuvytusiomis gėlėmis. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kolumbariume palaidoję savo artimųjų palaikus klaipėdiečiai apkrovė amžino poilsio vietą šiukšlėmis. Kapinių priežiūros tarnyba tvarkyti šios vietos nesiima, nes tai – artimųjų reikalas.

"Bjauru žiūrėti, kaip dabar atrodo kolumbariumas. Išblukusiomis nuo vasaros saulės plastikinėmis gėlėmis apkrauta ne viena kolumbariumo sienelė. Vėjo išvartytos neskoningos, šiukšles primenančios gėlės mėtosi aplink sienelę. Sudegusios žvakės – aprūkusiuose indeliuose, nuo Vėlinių nenurinktos sudžiūvusios gyvų puokščių liekanos visiškai nepuošia laidojimo vietos", – piktinosi dažnai Lėbartų kapinėse artimųjų kapus lankanti klaipėdietė Zuzana.

Moteris mano, kad būtų buvę logiška skirti atskiras sieneles katalikų ir stačiatikių tikėjimą išpažinusiųjų palaikams laidoti. Mat skiriasi papročiai. Stačiatikiai palieka artimųjų vėlėms vaišių – saldainių, obuolių. Katalikams tai nepriimtina.

Lėbartų kapinių vyriausiasis specialistas Aurimas Mockus stebėjosi dėl tokio klaipėdietės priekaišto.

"Kolumbariumas yra tokia pat laidojimo vieta, kaip ir bet kuri kapavietė. Juk niekas neprašo kapinių priežiūros darbuotojų tvarkyti kurį nors iš 40 tūkstančių Lėbartų kapų. Taip ir kolumbariumas – vieta, kurią turi prižiūrėti ten palaidotų žmonių artimieji. Jei mes nuimsime kokias nors gėles, galime susilaukti priekaištų. Aišku, užsienyje neįprasta kapinėse dėti plastikines gėles, bet ką darysi, jei toks mūsų žmonių supratimas", – kalbėjo A.Mockus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų