Pereiti į pagrindinį turinį

Iš lėšų pašalpoms – pelnas

2012-10-21 21:09
Iš lėšų pašalpoms                            – pelnas
Iš lėšų pašalpoms – pelnas / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Nuo kitų metų valdininkai itin priekabiai vertins socialinių pašalpų prašytojus, nes pinigus paramai teks skirti iš uostamiesčio biudžeto.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai vakar pritarė iš valstybės perimti socialinių pašalpų mokėjimo funkciją. Tačiau nustatė vieną sąlygą – Lietuvos valdžia pinigų pašalpoms į Klaipėdos biudžetą turi pervesti tiek, kiek jų paramai bus išleista šiemet.

Numatyta, kad šiemet socialinėms pašalpoms mokėti Klaipėdoje bus išleista 19 mln. 128 tūkst. litų.

Vadinasi, į kitų metų biudžetą turėtų būti pervesta tokia suma, nors paramai planuojama išleisti 18 mln. 905 tūkst. litų. Uždarbis – 223 tūkst. litų.

Tačiau jei pinigų socialinėms pašalpoms reikės daugiau, jų teks ieškoti miesto biudžete, o ne prašyti Vyriausybės, kad skirtų papildomai.

Todėl valdininkai intensyviai kontroliuos, ar socialiai remtiniems žmonėms parama išties reikalinga, ar jie negauna nelegalių pajamų.

„Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas jau viešai teigė, kad nuo kitų metų visose savivaldybėse socialinių pašalpų mokėjimas bus savarankiška funkcija, o pinigų bus skirta tiek, kiek išleista šiemet“, – patikino Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Šiemet tokia tvarka galioja tik penkiose savivaldybėse. Konstatuota, kad jose labai sumažėjo socialinių pašalpų gavėjų, nes jie atidžiau kontroliuojami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų