Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos krepšininkų pergalės įkaitino ir lažybininkus

2010-09-11 16:23
Pokyčiai: stulbinančią pergalę prieš argentiniečius iškovoję lietuvių krepšininkai patikėti saviškiais privertė ir didžiausius pesimistus.
Pokyčiai: stulbinančią pergalę prieš argentiniečius iškovoję lietuvių krepšininkai patikėti saviškiais privertė ir didžiausius pesimistus. / Tomo Raginos nuotr.

Iki įspūdingos mūsų krepšininkų pergalės prieš argentiniečius vangiai saviškiais pasitikėję lažybų mėgėjai staiga persigalvojo. Po triumfo net 90 proc. lažybininkų ėmė statyti už Lietuvos komandą.

Prieš pasaulio krepšinio čempionato Turkijoje ketvirtfinalio susitikimą tarp Lietuvos ir Argentinos penketukų poros favoritu lažybų tarpininkai laikė Pietų Amerikos ekipą. Tačiau nenuvertino ir lietuvių, už kurių pergalę nebuvo žadami pasakiški pinigai.

"Top Sport" punkte už mūsų krepšininkų sėkmę pastatęs 100 litų, galėjai tikėtis 222 litų. Tikėjusių Argentinos sėkme laukė kuklesnė suma – 168 litai.

"Orakulo" bendrovės lažybų punktuose šios sumos buvo panašios – atitinkamai 233 ir 163 litai.

"Top Sport" direktorius Dainius Gulbinas po lietuvių krepšininkų pergalės lažybų derlių įvardijo "klasikiniu" – pelnas neviršijo nuostolių.

"Lietuvių pergale buvo įsitikinę daugiau klientų, – tikino buvęs krepšininkas. – Tačiau statytojai klojo mažesnes sumas nei tie, kurie tikėjo argentiniečių sėkme."

"Orakulo" bendrovės tarpininkas Dalius Laužadis, prieš rungtynes tvirtinęs, kad 60 proc. lošėjų statė už Argentiną, irgi neplojo – pernelyg mažai buvo įsitikinusiųjų, jog lietuviams bus nudirtas kailis.

"Vienų pralaimėti pinigai kompensavo kitiems laimėjimus, – teigė jis. – Žinoma, kad bendrovės pelnas ar nuostolis bus minimalus."

Lažybų tarpininkų pranašystės, kad bus atkakli, bet ne itin rezultatyvi kova, nepasitvirtino. Anot lažybų ekspertų, lietuviai vargais negalais turėjo surinkti 79 taškus, o po finalinės sirenos komandas turėjo skirti vos keli taškai.

Ekspertų teorijas į šipulius sudaužė lietuviai, ne tik pelnę daugiau nei 100 taškų, bet ir šventę įspūdingą 19 taškų pergalę.

Šiandien lažybininkų laukia naujas iššūkis – pusfinalio kova tarp lietuvių ir absoliučių čempionato favoritų amerikiečių.

D.Gulbinas vakar negalėjo patikėti Lietuvos aistruolių optimizmu.

"Už mūsų krepšininkų sėkmę stato apie 90 proc. klientų, – stebėjosi jis. – Tai kažkas nerealaus."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų