Pereiti į pagrindinį turinį

Magiška data masina tuoktis ir klaipėdiečius

2012-12-12 05:00
Magiška data masina tuoktis ir klaipėdiečius
Magiška data masina tuoktis ir klaipėdiečius / DMN archyvo nuotr.

Susituokti išskirtinę šių metų datą - 2012 12 12 - Klaipėdoje panoro rekordinis skaičius porų, koks tik gali būti ne sezono metu. Šiandien žiedus sumainys net 15 porų.

Prašymus pateikė vasarą

2012 12 12 – šią datą santuokos registracijai pasirinko nemažai klaipėdiečių, nepaisant to, kad darbo dieną šiai iškilmingai progai skiria ne tiek daug jaunavedžių.

Pirmosios poros, panorusios tuoktis šią dieną, prašymus santuokos registracijai pateikė dar vasarą. Viena paskutiniųjų porų tai padarė likus vos mėnesiui iki vestuvių.

Prašymą įregistruoti santuoką privaloma pateikti ne vėliau kaip likus mėnesiui.

Panorėję susituokti simbolinę dieną jaunavedžiai juokavo, jog taip bus lengviau nepamiršti vestuvių datos. Tuo labiau kad, kaip pastebi Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė, vyrai linkę šitai pamiršti.

Iš pradžių susituokti šią simbolinę dieną pageidavo 16 porų, tačiau viena jų, nepaaiškinusi aplinkybių, prašymą tuoktis atsiėmė.

Septyniukės laimės neatnešė

Pasak G.Misevičienės, sutuokti 15 porų darbo dieną yra tikrai nemažai. Šis trečiadienis šiemet yra vienas gausiausių pagal susituokiančiųjų skaičių ne sezono metu.

Įprastai santuokos registracijai lapkritį ar gruodį daugiausia pasirenka iki šešių porų. Trečiadieniais kartais sulaukiama vos vienos poros.

Registruodama prašymus santuokai vedėja prisipažino ne iškart supratusi, kodėl jaunavedžiai taip veržiasi susituokti būtent gruodžio 12-ąją, kol viena pora paaiškino šią datą pasirinkusi dėl įsimintinumo.

G.Misevičienės manymu, įsimintinos datos nereikėtų sureikšminti. Kaip ji pastebi iš savo darbo praktikos, šeimyniniam gyvenimui reikšmės tai neturi.

Neseniai vedėja pasirašė ištuokos dokumentą porai, kuri taip pat susituokė ypatingą datą – 2007 07 07.

Savaitgalio nebelaukia

Nepaisant to, Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriuje pastebima, kad jaunavedžių noras sumainyti žiedus išskirtinėmis dienomis pastaraisiais metais nemažėja.

Tik pernai magiška data susiviliojo vos viena klaipėdiečių pora, lapkričio 11 dieną (2011 11 11) santuoką įregistravusi Klaipėdos piliavietėje.

„Džiugu, jei tik datos įsimintinumas nulemia vestuves, o sprendimas tuoktis ir taip buvo“, – pridūrė vedėja.

G.Misevičienė pastebi, jog poros nebepaiso, kokią savaitės dieną tuoktis. Anksčiau buvo įprasta, kad darbo dienomis žiedus sumaino ne pirmą kartą besituokiančios poros.

Dabar suvienodinus valstybės rinkliavą visomis dienomis, poros renkasi sau patogesnę dieną, nebūtinai šeštadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų