Pereiti į pagrindinį turinį

Maršrutiniame autobuse - vaizdo kameros?

2010-08-13 05:01
Maršrutiniame autobuse - vaizdo kameros?
Maršrutiniame autobuse - vaizdo kameros? / Aistės Dubauskytės nuotr.

Uostamiesčio viešajame transporte vyksta mįslingi dalykai. Nors žurnalistė savo akimis matė viename maršrutiniame autobuse įrengtas vaizdo kameras, jas nufotografavo, keleivinio transporto bendrovės kategoriškai neigia jų egzitavimą.

Viename 6-ojo maršruto keleiviniame autobuse teko matyti įmontuotas tris vaizdo stebėjimo kameras. Jos buvo transporto priemonės priekinėje dalyje, per vidurį ir gale.

Tačiau bendrovės „Pajūrio autobusai“, aptarnaujančios 6-ojo ir 4-ojo maršruto autobusus, direktorius Leonas Šiaulys kategoriškai neigė faktą, kad jo vadovaujamoje įmonėje bent viename autobuse būtų įtaisytos vaizdo stebėjimo kameros.

Kad autobusuose neįrengtos vaizdo stebėjimo kameros, tvirtino ir bendrovės "Gintarinis vairas" vadovai.

Pakalbintas Klaipėdos keleivinio transporto direktorius Gintaras Neniškis taip pat tikino, jog jokių kamerų miesto autobusuose nėra. Tačiau priminė, jog uostamiestyje dešimt dienų 5-uoju maršrutu važinėjo eksperimentinis autobusas, kuriame veikė kondicionierius, o salonas buvo filmuojamas. Šios savaitės pradžioje bandomasis laikotarpis baigėsi ir kol kas neaišku, ar bus pratęstas. Pasak G.Neniškio, kamera buvo kaip pagalba vairuotojui, kuris paprasčiausiai nemato galinių durų.

Anot pašnekovo, autobusuose įrengtos vaizdo stebėjimo kameros galėtų užtikrinti keleivių saugumą, padėti išaiškinti vandalus ar chuliganus, niokojančius autobuso inventorių ar kitaip drumsčiančius keleivių ramybę. Tačiau kol kas planų senuose autobusuose įrengti kameras nėra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų