Pereiti į pagrindinį turinį

Medikams į Klaipėdą pritraukti – papildoma paskata

2024-09-16 16:51 diena.lt inf.

Siekiant pritraukti į Klaipėdą aukštos kvalifikacijos specialistus numatoma didinti finansavimą, skirtą paskatoms. Savivaldybės tarybai teikiamas sprendimo projektas, kuriame siūloma išmoką vienam asmeniui didinti nuo 2400 iki 5400 eurų. Taip pat pildomas prioritetinių specialybių, galinčių pretenduoti į šį finansavimą, sąrašas – įtraukti ir medikai, atvyksiantys dirbti į Savivaldybei pavaldžias sveikatos priežiūros įstaigas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / freepik nuotr.

„Siekiame kuo efektyviau spręsti klausimą dėl trūkstamų specialybių darbuotojų pritraukimo į miestą. Pastaruoju metu visoje šalyje vis labiau ryškėja sveikatos priežiūros specialistų trūkumo problema, be to, sulaukiame vis daugiau paklausimų iš šios srities specialistų, todėl išmokos numatytos ir gydytojams, slaugytojams bei kitų specializacijų medikams, atvykstantiems dirbti į savivaldybės įstaigas. Tikimės, kad tai bus paskatinimas rinktis Klaipėdą ir čia kurti savo ateitį “, – sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Į Klaipėdos miesto savivaldybės prioritetinių profesijų sąrašą siūloma įtraukti gydytojus, slaugos, akušerijos specialistus, paramedikus, odontologus, aplinkos, profesinės sveikatos ir higienos specialistus, fizioterapeutus, dietistus ir mitybos specialistus. Jei Savivaldybė taryba siūlomiems pakeitimams pritars, atnaujinta tvarka įsigalios nuo šių metų spalio pradžios.

Norint gauti išmoką reikės būti sudarius neterminuotą arba ne trumpesnę nei 12 mėnesių darbo sutartį su Savivaldybei pavaldžia sveikatos priežiūros įstaiga. Išmoka galės būti naudojama gyvenamojo būsto Klaipėdos mieste nuomos išlaidoms arba daliai

būsto įsigijimo išlaidų padengti (iki 5 tūkst. Eur), o jei atvykęs dirbti specialistas – užsienio šalies pilietis, dar iki 400 Eur bus galima gauti lietuvių kalbos kursams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų