Pereiti į pagrindinį turinį

Medžioklę sutrukdė policija

2009-03-09 09:00
Medžioklę sutrukdė policija
Medžioklę sutrukdė policija / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pamedžiojo: A.Boso ir jo svečių medžioklę šeštadienį sutrukdė gyventojų iškviesta policija.

Pajūrio regioniniame parke įsikūrusiame A.Boso elnyne šeštadienį vykusią fazanų medžioklę trikdė gyventojų iškviestas policijos ekipažas.

Aidėjo šūvių salvės

Klaipėdos rajono policija pranešimą apie pajūrio miške salvėmis aidinčius šūvius gavo šeštadienį apie pirmą valandą dienos. Gyventojai nebe pirmą kartą piktinosi buvusio Seimo nario verslininko Antano Boso elnyne Karklėje rengiamomis pramoginėmis medžioklėmis.

"Šūviai tokie, kad langai drebėjo. Pliekė nuo devynių ryto. Įspūdis toks, kad karas Gazos ruože prasidėjo. Pasirodžius žurnalistams ir policijai, šūviai liovėsi. Garsas kaip iš patrankos buvo. Pusantrų metų kovojame su tomis medžioklėmis. Juk yra ministro įsakymas, Pajūrio regioninio parko nuostatos, tokių dalykų čia vykti negali", – dienraščiui piktinosi vietos gyventojas Povilas Žąsytis.

Pasak Karklės bendruomenės pirmininko, šūviai buvo girdėti ir ketvirtadienį bei penktadienį, o šeštadienį esą buvusi šios pramogos kulminacija.

"Nesvarbu kas, A.Bosas ar kitas čia būtų, tačiau yra įstatymai. Žmonėms jau pabodo tokie dalykai", – sakė vyras.

Paklojo šimtus fazanų

A.Bosas dienraščiui pasakojo, kad šeštadienį vyko fazanų medžioklės sezono uždarymas. Esą trys dešimtys kviestinių svečių iš 300 fazanų paklojo 265.

"Trisdešimt penkis palikom lapėms. Visi leidimai yra. Vyko legali medžioklė. Tai, kad žmonės skambina policijai, pagirtina. Jie pasielgė pilietiškai. Matyt, pagalvojo, kad brakonieriai šaudo", – tikino žinomas verslininkas.

A.Bosas mano, kad gyventojų pasipiktinimą galėjo sukelti tiesiog lietuviškas pavydas.

Šaudyklą teks naikinti

A.Boso elnyne, be fazanų ar elnių, danielių medžioklių, rengiamos ir sportinės stendinio šaudymo varžybos. Pasak Pajūrio regioninio parko direktoriaus Dariaus Niciaus, būtent šios šaudyklos įrengimas elnyne kelia klausimų.

"Klaipėdos rajono policijos komisariatas 2003-iaisiais išdavė leidimą elnyne įrengti šaudyklą, vėliau šis leidimas buvo pratęstas. Tiek vietiniai gyventojai, tiek dviratininkai skambina ir piktinasi, kad aidi šūviai. Šaudyti elnius ar fazanus jie turi teisę, tačiau pradėjus domėtis, kodėl čia įrengta šaudykla į lėkštes, paaiškėjo, kad tokiose teritorijose jų negali būti, – sakė Pajūrio regioninio parko direktorius. – Policija lengvabūdiškai išdavė leidimą šaudyklai. Laikinai jis buvo sustabdytas. Prieš dvi savaites Aplinkos bei Vidaus reikalų ministerijų pasitarime buvo išaiškinta, kad tokia veikla, nesutvarkius dokumentų, negalima. Parkuose šaudyklų negali būti, Policijos departamentui buvo nurodyta sustabdyti jos veiklą". Esą stendinio šaudymo šaudykla čia galėtų veikti tik pakeitus žemės paskirtį. A.Boso elnynas įsikūręs ant žemės ūkio paskirties žemės.

Žvėrių neskers

A.Bosas neslepia, kad jam priklausančiame elnyne viešosioji įstaiga „Molinis karvelis“ rengia sportines šaudymo varžybas.

"Aš tik išnuomojau teritoriją. Ši įstaiga susirinko visus leidimus. Atstumai iki paukščių perimviečių yra išlaikyti. Nieko nėra pažeista. Galų gale leidimus išduoda policija. Juk tokia sporto šaka pajūryje nėra kur užsiimti, žmonės investavo pinigus. Jei leidimus atšauks, kas tada kompensuos investicijas. Pas mus organizuojamos ir tarptautinės stendinio šaudymo varžybos. Pagal pasaulio standartus įrengti penki stendai su penkiomis pozicijomis. Pusė Lietuvos džiaugiasi, kad yra kur tokus renginius organizuoti", – aiškino A.Bosas.

Verslininkui keisti tokie sprendimai.

"Į fazaną galima šauti, o į lėkštę – ne. Aš nelabai suprantu. Juk elniai, danieliai ne kiaulės, jų nepaskersi. Juos irgi šaudyti galima. Negi dėl lėkštelių žemės paskirtį reikia keisti? Tai daugiau negu juokinga", – piktinosi A.Bosas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų