Pereiti į pagrindinį turinį

Meras sėdo į kitą automobilį

2009-04-18 09:00
Meras sėdo į kitą automobilį
Meras sėdo į kitą automobilį / Nerijaus Jankausko nuotr. Taupymas: R.Taraškevičius nuo šiol į darbą važinėja pigesniu „Honda Civic“.

Krizė verčia taupyti ir Klaipėdos vadovą. Rimantas Taraškevičius nuo šiol į darbą rieda su kur kas paprastesniu automobiliu nei iki šiol.

Taupi ir maža

„Taupymo programa – kur kas mažesnė mašinėlė, kuri ir degalų ryja nedaug“, – juokėsi prie „antikrizinio“ automobilio vairo sėsdamas miesto meras.

Sidabro spalvos septynerių metų „Honda Civic“ pirkta išperkamosios nuomos būdu.

„Ne mano, o kol kas banko automobilis. Mano bus po penkerių metų. Sūnus ją įsigijo, tačiau perleido mamai. Matau, kad žmona nevažinėja, nedrįsta sėsti prie vairo, todėl ir priglaudžiau. Ši mašina patogi tuo, kad ją gali "pamesti" kur nori ir eiti kur nori“, – aiškino miesto galva.

Apmokestinus stovėjimą miesto gatvėse, R.Taraškevičius nusprendė taupyti persėdęs į kur kas mažesnį automobilį.

„Anksčiau važinėjau „Honda Accord“, tačiau žmona verčia neišlaidauti. Anoji rijo 10-11 litrų degalų šimtui kilometrų, o šiai tereikia 6-7. Tiesa, ši benzininė, dujų įrangos nėra“, – dėstė meras.

Svajojo apie žigulius

R.Taraškevičius tikino, kad nesigėdi persėdęs prie paprastučio „Civic“ vairo, ypatingomis progomis ar ilgesnei kelionei meras iš garažo išsivaro blizgantį „Honda Accord“. Šiemet pirktu „Accord“ meras sakėsi dukart sulakstęs iki Vilniaus.

„Ne gėda nė kiek. Darbui ji tinka. Visi mes žmonės ir visi galvoja, kaip sutaupyti. Tarybiniais laikais važinėjau volga. Va tada tai buvo matyti, kad viršininkas važiuoja. Vadovavau statybos trestui. Tačiau prasidėjus privatizacijai, mano tarnybine mašina tapo „bulkinis moskvičius“. Ir nieko, labai patogiai jaučiausi. Važiuoti gali, vadinasi, ir gerai“, – juokėsi miesto vadovas.

Mažo automobilio privalumus meras sakė iškart pajutęs – didžiausioje spūstyje vis tiek randa kur pasistatyti automobilį.

„Esu turėjęs įvairiausių mašinų. Jaunystėje svajonių automobilis buvo žiguliai, turėjau ir pirmo modelio, ir net „penktuką“. Tada tai buvo prabanga. Vėliau, dirbdamas statybos treste, gavau paskyrą volgai "GAZ 24". Ji buvo labai neekonomiška. Kiek pavažinėjau ir pardaviau. Pirkau dešimties metų „Audi 100“. Labai geras automobilis, tai buvo viena pirmųjų vakarietiškų mašinų, kurias išbandžiau“, – pasakojo R.Taraškevičius.

Mėgsta "Honda"

Miesto meras tikina važinėjęs įvairiausiomis tarnybinėmis mašinomis – „Volvo“, „Škoda“, „Fiat“, „Opel“.

„Labai trumpai važinėjau prabangiu „Mercedes“. Tai buvo tarnybinė mašina, tačiau tais laikais ji buvo populiari tarp ilgapirščių. Pasakiau: ačiū, man jos nereikia“, – tikino meras.

R.Taraškevičius teigė, kad geriausiai vis dėlto jaučiasi prie „Honda“ vairo.

„Turiu ir mažesnę, ir didesnę, o pastaroji ypač prilipo prie rankos“, – aiškino vyras.

Miesto merui yra tekę sėdėti ir prie vogto automobilio vairo. Prieš keletą metų išaiškėjo pikantiška istorija, kai perregistruojant savivaldybei 10 metų tarnavusią "Audi 100 C4" buvo nustatyta, kad mašina vogta. Valstybinėje įmonėje „Regitra“ išaiškėjo, kad limuzino kėbulo numeriai gali būti perkalti, variklio – nušlifuoti, o identifikavimo kortelė – suklastota.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų