Pereiti į pagrindinį turinį

Meridiano burių nukabinti neskubės

2014-08-12 08:52

Grožėtis įspūdingomis uostamiesčio simbolio "Meridiano" burėmis klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės tol, kol subjurs orai. Šiuo metu jų nukabinti nežadama.

 Laikas: visos burės "Meridianą" puoš tol, kol leis orai.
Laikas: visos burės "Meridianą" puoš tol, kol leis orai. / Vytauto Petriko nuotr.

Grožėtis įspūdingomis uostamiesčio simbolio "Meridiano" burėmis klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės tol, kol subjurs orai. Šiuo metu jų nukabinti nežadama.
14 baltutėlių barkentinos burių buvo pakeltos prieš mėnesį. Būtent tiek burių laivas iškeldavo ir tada, kai plaukiodavo jūromis.

Anksčiau prie krantinės stovintį laivą puošdavo tik priekinės burės. Pasibaigus šventiniams miesto renginiams galvota tik jas ir palikti, o likusias nukabinti, kad nekiltų problemų.

Buvo teigiama, kad ateityje visos burės "Meridianą" puoš tik didžiųjų Klaipėdos renginių metu.

"Kol dar vasara ir džiugina geri orai, laivą puoš visos burės. Šiuo metu nekyla jokių problemų", – tvirtino Klaipėdos jūrinio miesto simbolio – burlaivio "Meridianas" paramos fondo atstovas Gediminas Gudavičius.

Istorinio laivo "Meridianas" burės buvo pasiūtos Vokietijoje. Joms pagaminti sunaudota 700 kv. metrų audinio, kuris yra iš dalies pralaidus orui. Prie Danės krantinės stovinčiame laive kabinti tikras bures yra pavojinga, nes barkentina vandenyje pradėtų judėti.

Jūros šventės metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai galėjo pasivaikščioti po atnaujinto burlaivio "Meridianas" viršutinius denius. Panašių renginių kol kas rengti neplanuojama.

"Laukiame, kol pasibaigs visi remonto darbai, o jų liko visai nedaug – tik paskutiniai akcentai. Viskas vyksta pagal planą. Darbai turėtų būti pabaigti spalį ar lapkritį. Tada žmonės galės apsilankyti burlaivyje", – pasakojo atstovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų