Pereiti į pagrindinį turinį

Miestas laukia talkininkų

2009-04-04 09:00
Miestas laukia talkininkų
Miestas laukia talkininkų / Vytauto Liaudanskio nuotr. Gausa: pernai klaipėdiečiai surinko per 40 tonų padangų atliekų, kurios vienos didžiausių gamtos taršos šaltinių.

Nuo pirmadienio Klaipėdoje skelbiama švaros mėnesio akcija, kuri tęsis iki gegužės pabaigos.

Tikimasi, kad šiemet miestą švarinti pasiryš didesnis nei pernai klaipėdiečių būrys, todėl talkoms organizuoti skirta ir daugiau pinigų.

Talkose kviečiamos dalyvauti švietimo įstaigos, kolegijos, universitetai, garažų bendrijos, miesto įstaigos ir organizacijos bei miestiečių grupės. Savivaldybės darbuotojai taip pat pasiryžę dalyvauti talkoje.

Talkininkai galės tvarkyti parkus, skverus, žolynus, aikštes, žaliąsias juostas prie gatvių, pakeles, miškus, pamiškes, kopas ir prieškopes, pajūrį, Kuršių marių ir Danės bei Smiltelės upių pakrantes.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistes Jolantos Rimkienės, Klaipėdoje iš viso yra 92 valomi plotai, kurie ir bus paskirstyti talkose dalyvausiantiems klaipėdiečiams bei organizacijoms.

Nuo pirmadienio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriuje bus išduodami talkų talonai. Juos būtina pasiimti norint, kad laiku būtų išvežamos surinktos šiukšlės.

Talonus talkininkai turi perduoti bendrovei „Švaros diena“, kad ši galėtų tvarkomoje teritorijoje pastatyti konteinerius ar sutartu laiku išvežti sukrautus šiukšlių maišus.

Talkose surinktos komunalinės ir biodegraduojančios atliekos bus vežamos į Dumpių sąvartyną, o padangos – į bendrovę „Akmenės cementas“.

Už šiukšlių išvežimą ir priėmimą į sąvartyną sumokės savivaldybė.

Pernai talkose buvo surinkta 550 tonų komunalinių, 60 tonų biodegraduojančių atliekų ir 44 tonos padangų. Už visų šiukšlių išvežimą ir priėmimą į sąvartyną iš miesto biudžeto atseikėta per 67 tūkst. litų.

Planuojama, jog šiemet išlaidos sieks iki 90 tūkst. litų, nes tikimasi, kad bus daugiau talkininkų, kurie surinks didesnius kiekius šiukšlių.


Pernai talkose dalyvavo

25 mokyklos

5 lopšeliai-darželiai;

4 kolegijos

19 garažų bendrijų;

11 visuomeninių organizacijų

8 įmonės

16 klaipėdiečių grupių

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų