Pereiti į pagrindinį turinį

Iš miesto tarybos – į Kiniją

2012-08-13 14:00
Iš miesto tarybos – į Kiniją
Iš miesto tarybos – į Kiniją / Vytauto Petriko nuotr.

Miesto tarybos narys, buvęs susisiekimo ministro patarėjas Rolandas Bražinskas karjerą tęs tolimoje šalyje – jis paskirtas transporto atašė Kinijoje.

Klaipėdietis tvirtino, kad jau pusę metų mokosi kinų kalbos ir tai iškart pademonstravo kiniškai pasakęs frazę „šiek tiek kalbu kiniškai“.

„Jau beveik pusę metų esu nebe politinio pasitikėjimo susisiekimo ministro patarėjas, o valstybės tarnautojas – vyriausiasis Susisiekimo ministerijos patarėjas ir gavau paskyrimą eiti transporto atašė Kinijoje pareigas“, – aiškino R.Bražinskas.

Vyriausybė įsteigti transporto atašė Lietuvos diplomatinėje atstovybėje Kinijoje nusprendė gegužę.

„Pagrindinės mano pareigos bus atstovauti Lietuvos interesams Kinijoje transporto srityje. Mes su šia šalimi esame užmezgę gerus ryšius, yra įdirbis, turime bendrų projektų, pavyzdžiui, Saulės traukinys, pervežimai jūra. Kinijoje stiprinsiu Lietuvos transportininkų verslą, stengsiuosi į mūsų šalį pritraukti Kinijos transporto verslo, investicijų į logistiką“, – būsimas užduotis vardijo R.Bražinskas.

Jis transporto atašė pareigas Kinijoje pradės eiti nuo rugpjūčio 20 dienos. Kaip jas pavyks suderinti su miesto tarybos nario pareigomis?

„Stabdau narystę partijoje, išeinu iš miesto tarybos, išeinu iš politikos“, – tvirtino R.Bražinskas.

Jis teigė, jog iki rugpjūčio 20 dienos Vyriausiajai rinkimų komisijai parašys prašymą stabdyti jo tarybos nario mandato galiojimą. R.Bražinską miesto taryboje turėtų pakeisti Audronė Balnionienė.

Paklaustas, ar į Kiniją jis vyks vienas, pašnekovas teigė, jog kol kas iškeliauja su sūnumi, o kai įsikurs, išspręs buitinius klausimus, tuomet atvyks ir žmona su dukra.

R.Bražinskas gyvens Pekine. Transporto atašė Kinijoje kadencija truks trejus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų