Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto tarybos nariai nespjovė į atlyginimus

2013-02-20 15:53
Miesto tarybos nariai nespjovė į atlyginimus
Miesto tarybos nariai nespjovė į atlyginimus / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos miesto tarybos nariai, išlaisvinti nuo biurokratizmo, įmerkė rankas į miesto biudžetą – daugiau nei pusei jų už sausį išmokėtas atlyginimas.

Iki šių metų pradžios atlyginimą už posėdžiuose praleistą laiką imdavo vos keli politikai. Priežastis – miesto tarybos nariai privalėjo pristatyti pažymas iš savo darboviečių, kad jose už tas valandas, kurias praleidžia miesto tarybos, komitetų, nuolatinių komisijų posėdžiuose, darbo užmokesčio negauna.

Tačiau nuo metų pradžios tokia prievolė panaikinta, nes Seimas pakeitė Vietos savivaldos įstatymą, o ir teismai išaiškino, jog savivaldybių tarybų nariams privaloma mokėti atlyginimą.

„Jokių pažymų miesto tarybos nariams nebereikia pristatyti į savivaldybę. Vienintelė sąlyga jiems nemokėti atlyginimo už darbą posėdžiuose yra jų raštiškas algos atsisakymas“, – teigė Klaipėdos miesto tarybos sekretorė Vaida Žvikienė.

Darbo užmokestis už posėdžiuose praleistą laiką nemokamas merui ir jo pavaduotojams, nes tai yra tiesioginis jų darbas, už kurį ir taip gauna atlyginimą.

Darbo užmokestis miesto tarybos nariams skaičiuojamas pagal faktiškai posėdžiuose praleistą laiką. Už valandą mokama 13,38 lito. Šis tarifas nustatomas atsižvelgiant į tai, koks yra vidutinis mėnesio darbo užmokestis Lietuvoje.

Tarybos nariams už valandą jų darbo posėdžiuose mokama kur kas daugiau nei paprastiems darbininkams. Lietuvoje patvirtintas minimalus valandos atlyginimas yra 6,06 lito.

Numatyta ir tai, kad miesto tarybos narys posėdžiuose per mėnesį negali praleisti daugiau nei 40 valandų. Kitaip tariant, per mėnesį kaip miesto tarybos nariai politikai negali uždirbti daugiau nei 553 litų.

Uostamiesčio politikai buvo įspėti, jog gali kilti problemų, jei už tas pačias darbo valandas gaus atlyginimą ir iš savo darbovietės, ir iš miesto biudžeto. Esą tokia situacija gali susidomėti Valstybinė mokesčių inspekcija.

Tačiau Klaipėdos miesto tarybos narių tokie įspėjimai neatbaidė – atlyginimas už posėdžiuose praleistą laiką sumokėtas 16-ai politikų iš 28, kuriems toks darbo užmokestis priklausytų.

Miesto tarybos nariams kas mėnesį priklauso ir po 700 litų kanceliarinėms išlaidoms. Tačiau politikai kas ketvirtį turi atsiskaityti, kur šiuos pinigus išleido.

Už sausį atlyginimas išmokėtas

Valerijonui Bernotui, Julijai Pliutienei už 7 valandas – po 96,81 Lt

Aleksandrui Michailovui, Ivanui Romanovui, Jurijui Šeršniovui, Mindaugui Žiliui už 6 valandas – po 82,98 Lt

Arūnui Barbšiui, Algirdui Grubliui, Vytautui Lupeikai, Jonui Milieriui, Zitai Šličytei, Viačeslavui Titovui, Audriui Vaišvilai, Vladimirui Vlasovui už 5 valandas – po 69,15 Lt

Rimantui Cibauskui už 4 valandas – 55,32 Lt

Ramunei Staševičiūtei už 3 valandas – 41,49 Lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų