Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto valdžia šalins savavališkai įrengtus užraktus

2013-04-24 18:15
Miesto valdžia šalins savavališkai įrengtus užraktus
Miesto valdžia šalins savavališkai įrengtus užraktus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio valdžia užsimojo prieš savavališkai įrengtus automobilių stovėjimo vietų užraktus. Jie bus išmontuoti I.Simonaitytės gatvės 34 namo kieme. Tai pirmas toks atvejis Klaipėdoje. Taip bus elgiamasi ir su kitais be leidimo sumontuotais įrenginiais.

Patys neišmontavo

I.Simonaitytės gatvės 34 daugiabučio namo kieme automobilių vietų užraktai buvo įrengti pernai rudenį. Dalis gyventojų pasipiktino tokiais įrenginiais. Pagalbos jie kreipėsi ir į savivaldybę.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad buvo atliktas tyrimas. Buvo renkama informacija, ar automobilių vietų užraktai kieme įrengti teisėtai.

„Gavome informacijos iš Nacionalinės žemės tarnybos, kad minėto namo bendrijos pirmininkė teismo nutarimu yra nubausta už savavališką žemės panaudojimą užraktų įrengimui. Taip pat buvo taikytos Kelių policijos biuro administracinės nuobaudos už kliūčių eismui sudarymą“, – pasakojo vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, surinkus įrodymus, kad automobilių vietų užraktai įrengti neteisėtai, bendrijos vadovei buvo išsiųstas raginimas nedelsiant išmontuoti įrenginius.

Tačiau, vedėjos teigimu, per nustatytą terminą tai nebuvo padaryta. Tad išmontuoti įrenginius Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu pavesta Miesto ūkio departamentui.

Darbams nėra pinigų

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, kada bus atlikti darbai dar neaišku, kol kas užraktams išmontuoti nėra skirta lėšų.

„Spręsime, ką daryti. Suprantama, savivaldybė gali savo lėšomis išmontuoti užraktus, bet paskui per teismą išlaidas už darbus išsiieškoti iš juos įrengusių asmenų“, – teigė direktorius.

Kiek kainuos šie darbai, taip pat neaišku.

„Manau, kad užraktus nėra sudėtinga pašalinti. Darbai neturėtų daug kainuoti. Griauti yra lengviau nei statyti“, – tvirtino direktorius.

Anot L.Dūdos, Klaipėdoje tai pirmas atvejis, kai savivaldybei tenka imtis tokių veiksmų – išmontuoti be leidimų įrengtus automobilių stovėjimo vietų užraktus.

„Žmonės turėtų suklusti, kada negalima statyti, ko nori ir kur nori. Viską reikia daryti civilizuotai. Pirmiausia priskirti sklypą prie namo, tada suderinti projektus. Priešingu atveju galima užimti be kurią teritoriją“, – tvirtino direktorius.

Žada bausti ir kitus

K.Vintilaitė tvirtino, kad didesnis dėmesys bus skiriamas ne tik automobilių vietų užraktams, bet ir užkardams, kurių mieste daug. Yra sudaryta darbo grupė, kuri ruošia jų įrengimo tvarką.

„Be abejonės, joje bus numatyta, kad pirmiausia, norint įsirengti užraktus ar užkardus, reikia įsiteisinti sklypą prie namo“, – teigė vedėja.

Viešosios tvarkos skyrius taip pat siūlo koreguoti Miesto tvarkymo ir švaros taisykles. Jose siūloma įtraukti draudimą statyti užraktus ar užkardus be leidimo.

„Tada taip pasielgusiems žmonėms galėtume taikyti administracinę atsakomybę. Dabar mes bausti negalime. Tik policija. Pakeitus taisykles, galėtume drausminti kartu“, – aiškino K.Vintilaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų