Pereiti į pagrindinį turinį

"Mikriuko" vairas – jaunos klaipėdietės rankose

2010-08-23 11:00
Patirtis: septynerius metus automobilį vairuojanti moteris prie "mikriuko" vairo sėdo prieš trejetą mėnesių.
Patirtis: septynerius metus automobilį vairuojanti moteris prie "mikriuko" vairo sėdo prieš trejetą mėnesių. / Vytauto Petriko nuotr.

Moteris prie lengvojo automobilio vairo seniai nebestebina nieko. Tačiau sunkiasvores mašinas, autobusus ar nutrūktgalviškai po miestą nardančius mikroautobusus paprastai vairuoja vyrai.

Jauna žavi klaipėdietė įžengė ir į šią vyrų teritoriją. Uostamiesčio gatvėmis rieda mikroautobusas, kurį vairuoja 26-erių Asta Beniušienė.

Dvi dukras auginanti moteris vežėjos darbo ėmėsi norėdama padėti vyrui bendrame šeimos versle.

Tačiau tai nebuvo priverstinė pagalba vyrui. Automobiliai viliojo ją jau seniai. Moteris atviravo, jog iš pradžių ji norėjo vairuoti autobusą, kur kas didesnę transporto priemonę, tačiau planai taip ir liko neįgyvendinti. Iš pirmo karto išsilaikiusi krovininių mašinų teises, Asta įsisuko į bendrą šeimos verslą ir drauge su vyru vežioja keleivius 6-ojo maršruto mikroautobusais.

Tenka pripažinti, jog jauna bei žavi moteris prie mikroautobuso vairo – retas reginys. Asta juokėsi, kad iš pradžių keleivių žvilgsniai tikrai glumino. Vieni stebėdavo akis išpūtę, kiti nevengdavo jos pasveikinti dirbant tokį darbą. Tačiau komentarų „boba prie vairo“ jai išgirsti neteko.

Į vyrišką kolegų kompaniją moteris buvo priimta draugiškai, tačiau ji neslėpė, jog iš pradžių vyriškiai į ją žiūrėdavo keistai. „Jeigu nežinodavo, kas sėdi prie vairo, viskas būdavo gerai, tačiau pamatę, kad vairuoju aš, net važiavimo stilių pakeisdavo. Bet laikui bėgant kolektyvas susibendravo ir vežėjai vyrai apsiprato. Dabar jau manęs nebeskriaudžia“, – juokėsi Asta.

Žinant mikroautobusų važiavimo miesto gatvėmis ypatumus, kyla klausimas, ar Asta taip pat nardo tarp mašinų.

„Nardau ir aš“, – prisipažįsta ji. Tiesa, vežėja džiaugėsi, jog miesto gatvėse nemalonių incidentų jai neteko patirti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų