Pereiti į pagrindinį turinį

Ministro patarėjui – kaltinimai sąvadavimu

2010-01-18 09:57
Gynyba: miesto tarybos narys Rolandas Bražinskas neneigė dirbęs su merginas į prostituciją įtraukusia D.Mondeikiene, tačiau tikino, kad su jos nešvaria veikla neturi nieko bendro.
Gynyba: miesto tarybos narys Rolandas Bražinskas neneigė dirbęs su merginas į prostituciją įtraukusia D.Mondeikiene, tačiau tikino, kad su jos nešvaria veikla neturi nieko bendro. / E.Butkevičiaus nuotr.

"Jis į Italiją išvežė mano merginą. Ir tikrai dirbti ne modeliu, nes grįžusi po pusmečio ji negalėjo parodyti nė vienos nuotraukos, tačiau sugebėjo nusipirkti dviejų kambarių butą", - tokius kaltinimus vienas klaipėdietis metė politikui Rolandui Bražinskui.

Mergina - 10 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybės tarybos narys, susisiekimo ministro patarėjas R.Bražinskas neneigė, kad yra bendradarbiavęs su garsios šokių ir modelių agentūros "Kakadū" savininke Daiva Mondeikiene, kuri nuteista už tai, kad merginas įtraukė į prostituciją ir jas tiekė arabams.

Vilniaus apygardos teismas prieš pat naujuosius metus paskelbė nuosprendį šiai klaipėdietei. D.Mondeikienė buvo kaltinama merginų, tarp jų - ir nepilnamečių, įtraukimu į prostituciją ir iš jos pelnymusi. Nustatyta, kad iš tokios veiklos ji užsidirbo ketvirtį milijono litų. Teismas moteriai skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę ir konfiskavo jos turto už daugiau kaip 257 tūkst. litų."
Sykiu su D.Mondeikiene buvo nuteistos dar trys moterys. Šią savaitę nuteistosios dar gali apskųsti nuosprendį.

Prokurorai išsiaiškino, kad nuo 2001 iki 2005 m. D.Mondeikienė su savo bendrininkėmis į prostituciją įtraukė apie 20 merginų, kurias veždavo į Jungtinius Arabų Emyratus, Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Monaką ir Seišelių salas. Už vieną merginą buvo mokama 10 tūkst. eurų.

Gražių merginų sąvadautojoms rasti nebuvo sunku, nes jos ateidavo į modelių atrankas, kurias organizuodavo agentūros "Kakadū", "Harmonijos pasaulis" ir "Vita Luci". Visų šių agentūrų steigėja ar bendrasavininkė buvo D.Mondeikienė.

Vežė nuo 1990-ųjų

"Kai spaudoje perskaičiau, kad D.Mondeikienė nuteista tik už tuos nusikaltimus, kuriuos padarė nuo 2001 iki 2005 metų, pašiurpau. Kodėl niekas netyrė, ką ji veikė anksčiau. Juk Klaipėdoje vieša paslaptis, kad "Kakadū" merginos į užsienį buvo vežamos kone nuo 1990 metų. Ir dalis jų tikrai dirbo ne šokėjomis ar modeliais, o užsiiminėjo mažų mažiausia konsumacija", - įsitikinęs klaipėdietis, pageidavęs, kad jo pavardė nebūtų skelbiama. Jis prieš daugiau nei dešimt metų dirbo Žvejų rūmų patalpose. Ten buvo ir "Kakadū" biuras.

Bylą kuravęs Generalinės prokuratūros prokuroras Erikas Vaitekūnas, paklaustas, kodėl tirti tik nusikalstami epizodai nuo 2001 iki 2005 metų, teigė, kad nebuvo rasta anksčiau galbūt įvykdytų nusikaltimų liudininkų.

Be to, tokiems iki 1995 metų įvykdytiems nusikaltimams - įtraukimui į prostituciją ir iš jos pelnymuisi - jau yra suėjęs senaties terminas.

Mokė šokti breiką

"1993-1995 metais R.Bražinskas dažnai lankydavosi "Kakadū" biure. Matydavau, nes pats dirbau Žvejų rūmų pirmame aukšte, o "Kakadū" buvo antrajame. Be to, R.Bražinską labai dažnai matydavau įvairiuose naktiniuose klubuose, jis būdavo nuolat apsuptas gražių merginų, kurioms kabindavo makaronus apie modelio darbą užsienyje. Žinau tris merginas, kurioms R.Bražinskas padėjo išvažiuoti į Italiją dirbti gal ne prostitutėmis, bet bent jau konsumatorėmis. Su viena iš jų prieš jai išvažiuojant pats turėjau romaną", - pasakojo dienraščio šaltinis.

R.Bražinskas nuo 2000-ųjų yra Klaipėdos miesto tarybos narys.

R.Bražinskas savo biografijoje, kurią pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, yra nurodęs, kad 1989 metais tarnavo tarybinėje armijoje, o iš jos grįžęs išvažiavo dirbti į užsienį ir iki 1995 metų dirbo Rumunijoje, Čekijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Italijoje.

"Taip, aš pažįstu D.Mondeikienę. Grįžęs iš armijos pas ją dirbau. Buvau breiko šokėjas ir mokiau merginas modernaus šokio judesių, buvau choreografas", - nutylėtą savo biografijos faktą atskleidė R.Bražinskas.

Politikas aiškino, kad 1992 metais su grupe "Kakadū" merginų išvažiavo į Rumuniją. Merginos šoko, o jis dirbo grupės vadovu.

"Buvo toks Rolandas"

"Rumunijoje ir pasilikau. Susiradau kontaktų ir dirbau užsienyje. Su "Kakadū" mano keliai išsiskyrė, nes su agentūros vadovais turėjau konfliktą. Su jais nebendradarbiauju gal nuo 1993 metų", - aiškino miesto tarybos narys.

Paklaustas, ar nuo 1993 iki 1995 metų tikrai nėra lankęsis "Kakadū" biure, R.Bražinskas tikino, kad į agentūrą niekada nebebuvo užsukęs, nes negalėjo fiziškai - jo nebuvo Lietuvoje.

"Kakadū" agentūroje tikrai dirbo Rolandas, tik pavardės nežinau. Toks su akiniais. Tačiau aš su juo neturėjau jokių reikalų", - teigė sinchroninio plaukimo trenerė Jelena Agarkova, kurios grupę D.Mondeikienė su vyru 1995 metais išvežė į Jungtinius Arabų Emyratus.

R.Bražinskas anksčiau nešiojo akinius.

J.Agarkova "Kakadū" agentūrą prisimena su kartėliu, nes jai taip pat teko nukentėti nuo jos vadovų. D.Mondeikienė su vyru J.Agarkovą ir jos grupę važiuoti pas arabus įkalbinėjo nuo 1994 metų. Žadėjo, kad merginoms reikės rengti pasirodymus vandenyje, suokė apie didelius pinigus. Tačiau nuvažiavus į JAE merginos buvo priverstos šokti ne tik vandenyje, bet ir bare. Jos beveik negavo pinigų.

"Kai supratau, kad esame apgautos, išvažiavau į Lietuvą. Įkalbinėjau vykti ir merginas, bet jos liko. Taip ir nežinau, ką jos ten dirbo. Lyg viešbutyje, lyg motelyje", - teigė J.Agarkova.

Šalia nestovėjo

"Kai bendradarbiavau su D.Mondeikiene, buvo gražūs, idealūs santykiai ir darbai. Ačiū Dievui, kad mūsų keliai anksti išsiskyrė. Todėl labai stebina noras mane susieti su jos veikla. Byloje nesu apklaustas net kaip liudininkas", - tvirtino R.Bražinskas.

Prokuroras E.Vaitekūnas taip pat teigė, kad R.Bražinsko pavardės byloje nėra. "Tačiau ta byla yra kaip voratinklis - išskirta į labai daug dalių. R.Bražinsko pavardės nebuvo toje dalyje, kurią tyriau aš", - sakė E.Vaitekūnas.

Vienoje iš bylos dalių tiriama, ar merginų ieškodavo tik D.Mondeikienė su savo bendrininkėmis. Kriminalistai turi duomenų, kad gražių panelių ieškodavo ne tik pačios agentūros, bet ir jose nedirbantys asmenys, kurie už surastas merginas gaudavo komisinių. 

Klaipėdos apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinamasi, kas dar galėjo padėti merginas įtraukti į prostituciją. Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

R.Bražinskui pranešus, jog yra liudininkų, teigiančių, kad jis tarpininkavo mažiausiai tris merginas išvežant į Italiją dirbti konsumatorėmis, jis tokių kaltinimų išsigynė. "Nesu šiuo klausimu nei informuotas, nei apklaustas, nei susijęs, tai ką aš galiu komentuoti. Neneigiu, kad pažįstu D.Mondeikienę, nes tai faktas. Mane labai stebina, kad tokia graži veikla peraugo į tokį nešvarų reikalą. Tačiau manęs tai nedomina, nes aš šalia nestovėjau", - tvirtino R.Bražinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų