Pereiti į pagrindinį turinį

Mitingas baigėsi taikiai

2009-02-12 09:00
Mitingas baigėsi taikiai
Mitingas baigėsi taikiai / Vytauto Liaudanskio nuotr. Aktyvumas: į mitingą atėjo kiek daugiau nei 100 klaipėdiečių.

Justino Burbos sukviesti į miesto centre vykusį mitingą klaipėdiečiai piktinosi kylančiais mokesčiais bei valdžios žmonių nešvaria sąžine.

Ragino elgtis drąsiau

Vakar pirmą dienos Atgimimo aikštėje būriavosi apie šimtas garbaus amžiaus miesto gyventojų. Juos čia sukvietė savivaldybės leidimą mitinguoti išrūpinęs protesto akcijomis pagarsėjęs J.Burba. Jis skelbiasi baigiąs įkurti tarptautinę antikorupcinę konstitucinę partiją.

Mitingo organizatorius kvietė prie mikrofono norinčius pasisakyti. Pradžioje žmonės buvo nedrąsūs, todėl J.Burba juos ne kartą ragino: „Žemaičiai, po velniais, ko jūs bijote?“

Kalbėtojai piktinosi brangstančiu pragyvenimu, kylančiais mokesčiais, įžūliais "Mažeikių naftos" savininkais ir valdytojais. Jis džiūgavo, kad miesto meras Rimantas Taraškevičius bei bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vadovas Leonas Makūnas ir šalies Prezidentas Valdas Adamkus, išsigandę mitinguotojų rūstybės Klaipėdoje, išėjo atostogų.

Vadino mitinguotojus šeima

Šaltuko spaudžiamus žmones J.Burba ragino balsuoti už reikalavimą, kad stambiausių savivaldybės įmonių ir miesto vadovai atsiskaitytų prieš visuomenę, už siekį apmokestinti tuos, kas turi daugiau nei vieną butą.

„Tikra šeima! – gyrė susirinkusiuosius J.Burba. – Pradėsime nuo buvusių ekspremjerų ir eksprokurorų... reikalausime penkių milijardų litų skaidrumo... "Mažeikių naftą" atidavė ne Žemaitijai o „Viljamsui“... sukilo tauta ir verslininkai... tak nepoidiot... aš galiu klysti, nesu buhalteris, esu verslininkas...“

J.Burba paragino kovo 4 dieną visus vairuojančius rinktis prie "Mažeikių naftos", blokuoti kelius ir protestuoti prieš pernelyg brangų kurą. Jis taip pat prašė susirinkusiųjų palaikymo reikalaujant miesto mero atsiskaityti per miesto laikraščius prieš klaipėdiečius dėl didėjančių mokesčių. Priešingu atveju J.Burba žadėjo sukviesti žmones į vasario pabaigoje vyksiantį miesto tarybos posėdį.

Mitinguotojai pasirašė rezoliuciją, į atskirą sąrašą raitė parašus nuo korumpuotų prokurorų ir valdininkų nukentėję žmonės.

Policininkai nuobodžiavo

Į mitingą atėjęs neblaivus vyras labai norėjo viešai kalbėti, bet jam žodis nebuvo suteiktas. Susiėjimas praėjo ramiai, be ekscesų, kuriems policininkai buvo pasiruošę. Viešojo saugumo tarnybos vyrams bei policijos rezervo pareigūnams mitingo metu nebuvo ką veikti.

Renginio pabaigoje nutarta vasario 28 dieną Klaipėdoje surengti eitynes „Dėl trijų organizacijų neskaidrios mokesčių apskaitos ir įkainių bei dėl teisėtvarkos korupcijos“. Tačiau kur ir kokiu tikslu ketinama žygiuoti, J.Burba nepranešė.

Aktyvumas: į mitingą atėjo kiek daugiau nei 100 klaipėdiečių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų