Pereiti į pagrindinį turinį

M.Mažvydo alėjos suoliukų puošybai - dešimtys idėjų

2012-06-19 05:00
M.Mažvydo alėjos suoliukų puošybai - dešimtys idėjų
M.Mažvydo alėjos suoliukų puošybai - dešimtys idėjų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) paskelbė idėjų konkursą ir pakvietė menininkus kurti dekoratyvinius akcentus M.Mažvydo alėjos suoliukams. Į kvietimą jau atsiliepė 20 kūrėjų ne tik iš uostamiesčio, bet ir iš Kauno.

M.Mažvydo alėjos suoliukai priglaus ne vieno menininko idėją. Suoliukų puošyba jau susidomėjo ne tik uostamiesčio kūrėjai.

KPA vykdomosios direktorės Jolantos Braukylienės teigimu, po M.Mažvydo alėjos atnaujinimo netilo kalbos, kad suoliukus menantiems granito luitams kažko trūksta.

Atidarymo proga alėją projektavęs architektas Vytautas Paulionis padovanojo pirmąjį suolelį su metaliniu obuoliuku ir parodė, kaip nedideli elementai granito luitus gali paversti jaukiais suoleliais.

Uostamiesčio pramonininkai sudarė 5 tūkst. Lt prizinį fondą tiems, kurie pateiks savo idėjas, kaip tuos suoliukus papuošti.

„Jau kreipėsi beveik 20 menininkų. Pasiūlymų dar laukiame iki liepos 9 d. Iš pradžių vertinsime neatskleisdami autorystės. Idėjų autorius paskelbsime tik kitą dieną“, – sakė J.Braukylienė.

Konkursui pateikti darbai bus vertinami už originalumą. Meninis objektas turėtų būti ilgaamžis, ne didesnis nei 60 cm aukščio nuo suoliuko paviršiaus, suoliuko viršutinė plokštuma padengta kietmedžiu, numatyta vieta mecenato vardinei lentelei.

Pasak J.Braukylienės, susidomėjimas konkursu – didžiulis. Jame ketina dalyvauti ir architektai iš Kauno.

Idėjų konkurse nusprendęs dalyvauti architektas Klaudijus Pūdymas sakė, kad Klaipėdoje mažosios architektūros elementų niekada nebus per daug.

„Kiekvienam autoriui užminta mįslė, duota užduotis ir mes turime ją įveikti. Turtingi miestai, kur tvirtos bendruomenės, skiriama daug dėmesio aplinkos puošybai. Sveikinu šią iniciatyvą papuošti M.Mažvydo alėją“, – teigė K.Pūdymas.

Pramonininkų asociacija menininkams pinigus skirs už idėją. Pirmų trijų vietų laimėtojai gaus po 1 tūkst. Lt, 4-5 vietų – po 500 Lt, 6-10 vietų – po 200 Lt premijas.

Kiek ir kokios iš pasiūlytų idėjų persikels į realybę, priklausys nuo įmonių ar asmenų – mecenatų, kurie savo lėšomis idėją pavers realybe.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų