Pereiti į pagrindinį turinį

Mokestį ima ir už konteinerių stumdymą

2009-11-30 10:17
Naujovė: bendrijų gyventojai priversti mokėti ir už konteinerių išstūmimą iš šachtos.
Naujovė: bendrijų gyventojai priversti mokėti ir už konteinerių išstūmimą iš šachtos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ne tik namų valdos, bet ir bendrijos iš gyventojų reikalauja atseikėti keistus mokesčius. Gyventojai priversti mokėti net ir už konteinerių iš buitinių atliekų šachtos išstūmimą.

Viskas dėl rinkliavos

Eilutė "Konteinerių išstūmimas" įtraukta į daugiabučių namų savininkų bendrijos „Rumpiškės“ sąskaitą. Mokestį privalo mokėti daugiaaukščių namų, kuriuose yra buitinių atliekų šachtos, gyventojai.

Šio mokesčio tarifas – pastovus. Jis siekia 2,30 lito už butą per mėnesį.

„Mokestis nėra didelis, tačiau kodėl turime mokėti nežinia už ką? Negi tokia paslauga turi būti apmokestinta? Juk konteinerį išstumti gali bet kas. Be to, už ką mes mokame vadinamąją šiukšlių rinkliavą?“ – piktinosi Ryšininkų gatvės 4 namo gyventoja.

Bendrijos „Rumpiškės“ pirmininkas Sigitas Remėza pasakojo, jog mokestis už konteinerių išstūmimą pradėtas rinkti, kai uostamiestyje buvo įvesta rinkliava už šiukšles ir ją pradėjo administruoti Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC).

Atliekų surinkimu rūpinasi įmonė „Švaros diena“.

„Kai buvome tiesiogiai sutartį sudarę su vežėjais, šio mokesčio nebuvo. Kai buvo įvesta rinkliava, „Švaros diena“ iš karto pasakė: arba konteinerius išstumkite lauk patys, arba mokėkite“, – tvirtino pirmininkas.

Patys stumdyti nenori

S.Remėzos teigimu, vargu ar atsirastų žmogus, kuris anksti rytą išstumtų konteinerį iš dešimtaukščio namo šachtos, lauktų, kol įmonė „Švaros diena“ išveš šiukšles, ir tada konteinerį įstumtų atgal.

Dabar įmonės darbininkas ištraukia konteinerį, o kai jį ištuština, įveža atgal ir užrakina duris.

Pasak pirmininko, konteinerių išstūmimo mokestį moka ne visi daugiaaukščių namų gyventojai. Kai kuriose laiptinėse buitinių atliekų šachtos yra užvirintos.

„Kai gyventojams siūlai užvirinti šachtas, o konteinerius pastatyti aikštelėje, jie nenori. Dabar ieško sliekų ten, kur jų nėra“, – tvirtino S.Remėza.

Šachta – it privatus kiemas

KRATC Vietinės rinkliavos administravimo skyriaus vadovas Šarūnas Jonas Tamulis aiškino, jog komunalinių atliekų tvarkymo taisyklėse numatyta, kad gyventojai turi pasirūpinti šiukšlių konteinerio išstūmimu.

„Šachta – daugiabučio namo savininkų nuosavybė. Į ją atliekų surinkėjas negali eiti. Tai kaip privatus kiemas. Gyventojai patys turi išstumti konteinerius į surinkėjams prieinamą vietą. O sutartis tarp atliekų surinkėjų ir bendrijos – kitas dalykas“, – komentavo Š.J.Tamulis.

"Viskas pabrango"

Daugiabučių namų savininkų bendrijos „Rumpiškės“ nariai turi mokėti ir už bankų, statistikos paslaugas.

"Anksčiau šią paslaugą apmokėdavome iš eksploatacinių lėšų. Dabar viskas pabrango. Eksploatacinių lėšų tarifo nedidiname. Todėl išskyrėme šį mokestį", – dėstė S.Remėza.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų