Pereiti į pagrindinį turinį

Mokėti už arimuose stovintį automobilį - būtina

2010-03-04 05:00
Pažeidimas: vakar neasfaltuotoje Tomo gatvės dalyje automobilius palikę ir už stovėjimą nesusimokėję vairuotojai buvo įspėti.
Pažeidimas: vakar neasfaltuotoje Tomo gatvės dalyje automobilius palikę ir už stovėjimą nesusimokėję vairuotojai buvo įspėti. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdiečiai mokėti rinkliavą už automobilių stovėjimą senamiestyje priversti net ir tuo atveju, jei savo transporto priemonę palieka neasfaltuotoje, pelkėtoje vietoje.

Vakar šokiruoti liko vadinamajame Tomo gatvės tęsinyje mašinas palikę ir už stovėjimą nesumokėję vairuotojai. Ant neasfaltuotoje vietoje paliktų automobilių stiklų buvo priklijuoti įspėjimai.

Čia mašinas palieka šalia esančių įstaigų darbuotojai. Vairuotojai pasakojo, jog kontrolieriai patikrinimą čia atliko pirmąkart.

„Visi mašinas čia statydavo, ir jokių problemų nekildavo. Žmonės net nesusimąsto, kad už stovėjimą vietoje, kuri primena suartą dirvą, reikia mokėti. Šį ruožą tik teoriškai galima pavadinti Tomo gatvės tęsiniu. Ar senamiesčio gatvė gali būti neasfaltuota, duobėta? Čia jau ir namų numeracija yra pasibaigusi. Miesto valdžia daro nesąmones“, – piktinosi netoliese gyvenantis klaipėdietis.

Anot gyventojo, šioje vietoje vairuotojai nėra tinkamai informuojami apie mokamą stovėjimą – ženklo nėra, o stovos skaitiklis stovi toli.

Klaipėdietis pasakojo, jog šioje vietoje mašinos statomos kaip papuola. Kartais net neįmanoma pravažiuoti.

„Pirmiausia reikėtų nustatyti, kaip vairuotojai turėtų palikti mašinas, sutvarkyti šį ruožą, o tada bausti, kad nesusimokama. Patys kontrolieriai pripažino, jog toks patikrinimas keistas, bet jie vykdė nurodymą“, – teigė klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, jog vakar patikrinimas, ar vairuotojai sumoka rinkliavą, vyko Tiltų, Kurpių, Didžiojoje Vandens ir Tomo gatvėse.

„Nesvarbu, koks šis ruožas, bet tai yra Tomo gatvės tęsinys. Į laukus niekas neina. Nesvarbu, kad yra pelkės. Jei ženklas nurodo, kad už stovėjimą reikia mokėti, vadinasi, reikia“, – pabrėžė vedėjas.

Anot R.Mockaus, yra numatyta, jog reikia mokėti už stovėjimą zonos gatvių, aikščių ir aikštelių vietose. Apie jų būklę neužsimenama.

Aikštelėje, į kurią atsiremia vadinamasis Tomo gatvės tęsinys, dabar vairuotojai automobilius gali statyti nemokamai. Tačiau, pasak R.Mockaus, situacija nuolat keičiasi.

„Mokėti reikia visoje centrinėje miesto dalyje. Nesvarbu, ar ten pelkė, ar yra kitokių trūkumų“, – pabrėžė R.Mockus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų