Pereiti į pagrindinį turinį

Mokyklose – neleistini maisto produktai

2012-11-11 15:20
Mokyklose – neleistini maisto produktai
Mokyklose – neleistini maisto produktai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Po patikrinimų keliose uostamiesčio mokyklose aptikta vaikų maitinimui uždraustų naudoti maisto produktų, o juose – draudžiamų vartoti maisto priedų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai tikrino, kaip šalies mokyklose maitinami moksleiviai.

Kaip pastebi šios tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vita Šturmienė, moksleivių maitinimo kokybė mokyklose kasmet gerėja.

Per patikrinimus didelis dėmesys buvo skiriamas moksleivių maitinimo kokybei, draudžiamų maisto priedų ar neleistinų maisto produktų tiekimo užkirtimui.

Nustatyta, jog kai kurioms mokykloms dar reikia pasitempti. Mat vis dar pasitaiko atvejų, kai moksleiviams maitinti tiekiami maisto produktai, kurių sudėtyje yra vaikams vartoti draudžiamų maisto priedų.

Pastarųjų dažniausiai randama moksleiviams tiekiamose pieniškose ar karštai rūkytose dešrelėse, virtose dešrose, įvairiuose padažuose, majoneze, gaiviuosiuose gėrimuose, sausainiuose, bandelėse, džemuose, uogienėse, sirupuose ar džiovintuose vaisiuose.

Dažniausiai nustatomi maisto priedai: konservantai, aromato ir skonio stiprikliai, saldiklis sacharinas ir kiti.

Produktai su neleistinais maisto priedais moksleiviams maitinti buvo naudojami Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje, nevalstybinėje specialiojoje pagrindinėje „Svetliačiok“, Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokyklose ir „Baltijos“ gimnazijoje.

Mokyklose vaikams draudžiama tiekti tam tikras grupes sveikatai nepalankių maisto produktų: traškučių, riebaluose virtų, skrudintų ar spragintų gaminių, saldainių, konditerijos gaminių su glaistu, šokoladu ar kremu, gazuotų, energinių gėrimų, maisto, pagaminto iš genetiškai modifikuotų organizmų ir pan.

Moksleivių maitinimui draudžiamų maisto produktų buvo aptikta Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje ir nevalstybinėje specialiojoje pagrindinėje mokykloje „Svetliačiok“.

Po patikrinimų inspektoriai uždraudė tiekti vaikų maitinimui neleistinus maisto produktus. Jie taip pat įpareigojo maitinimo paslaugas minėtose mokyklose teikiančių įmonių atsakingus darbuotojus kontroliuoti ir nepriimti iš žaliavų tiekėjų mokinių maitinimui draudžiamų maisto produktų arba produktų su neleistinais maisto priedais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų