Pereiti į pagrindinį turinį

Moterims – tulpės, policijos dėmesys ir talka

2013-03-09 23:59
Moterims – tulpės, policijos dėmesys ir talka
Moterims – tulpės, policijos dėmesys ir talka / Vytauto Petriko nuotr.

Tarptautinę moterų solidarumo dieną uostamiestyje vyrai tulpes pirko glėbiais, o kai kurias damas sveikino net policijos pareigūnai.

Tulpes pirko glėbiais

Kovo 8-ąją nė viena Klaipėdos moteris neturėtų likti be tulpės. Bent jau taip teigė Senojo turgaus gėlių pardavėjos. Pasak prekeivės Aldonos, šiemet vyrai gėles graibsto ypač dideliais kiekiais. Moters teigimu, 2 ir 3 litus kainuojančias tulpes, skirtingai nei pernai, vyrai perka ne po vieną, o glėbiais.

Kaip teigė jau ne pirmus metus turguje gėlėmis prekiaujanti moteris, iki pietų jai pavyko parduoti beveik pusę visų prekybai skirtų tulpių.

Beje, vakar gėlių buvo galima nusipirkti ne tik įprastose viėtose – turguje ir parduotuvėse – bet ir tiesiog ant šaligatvio išdygusiuose prekybos taškuose.

Vietoj patikrinimo – gėlės

Uostamiesčio moteris Kovo 8-osios rytą stebino ir policijos pareigūnai. Dailiosios lyties atstovių veiduose iškart atsirasdavo šypsena, kai jas sustabdę Kelių policijos patruliai, užuot paprašę dokumentų, įteikdavo geltonų tulpių puokštę

Tarptautinės moterų solidarumo dienos proga šią akciją uostamiesčio pareigūnai rengia jau ne pirmus metus. Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis teigė, jog, nepaisant to, kad tokios akcijos daug kam atrodo banalios, tokia smulkmena, kaip gėlės iš uniformuoto vyro, visuomet praskaidrina kiekvienos moters dieną. Tiesa, šiemet gėles pareigūnai dalijo ne tik vairuotojoms, bet ir pėsčiosioms.

Akcijos metu vienas ekipažas išdalijo daugiau nei 400 tulpių. Be gėlių, moterims pareigūnai dovanojo ir įvairių vieno prekybos centro įsteigtų nemokamų paslaugų kuponų.

Talka prie moters paminklo

Kiek kitokią Moters dienos akciją sugalvojo H.Zudermano gimnazijos pedagogė Rita Valaikienė. Kaip teigė moteris, dar praėjusią savaitę ji buvo šokiruota, kai praeidama pastebėjo netvarką aikštėje prie "Neringos" paminklo.

Pasak mokytojos, moterį simbolizuojantis paminklas negali būti toks apleistas, todėl kovo 8-ąją kartu su 6-os klasės gimnazijos mokiniais ji organizavo paminklo bei skvero tvarkymo talką.

Daugiau nei valandą moksleiviai valė paminklo fundamentą bei šlavė šiukšlės iš skvero.

Kaip teigė R.Valaikienė, mokiniai labai noriai prisijungė prie šios iniciatyvos, taip parodydami ne tik pagarbą miestui bei moters simboliui, bet ir savo pilietiškumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų